НОВО ОТ VOLKSWAGEN
05.11.2018

Новият T-Cross – добра компания за всички случаи

Като гъвкав, практичен и модерен модел в А0 сегмента, новият T-Cross е фантастично допълнение в SUV семейството на Volkswagen.
T-Cross

Основни факти

  • Атрактивно допълнение - Новият T-Cross допълнително разширява семейството на Volkswagen.
  • Независима личност – Кросоувър модел с мъжествен дизайн, високо ниво на персоналност и ясно изразена семейна принадлежност.
  • Отличителна гъвкавост – иновативна интериорна концепция за максимална гъвкавост.
  • Компактен гигант – 12см по-къс от T-Roc, но все пак напълно оборудван автомобил с 4 врати.
  • Голямо багажно пространство – плъзгащата се задна седалка и сгъваемата облегалка на задните седалки създзават до 1.281л натоварено пространство.
  • Универсален виртуоз – изключително подходящ за ежедневна употреба.
  • Безопасен спътник – голям брой асистиращи системи.
  • Мощни двигатели – четири турбо двигателя: три бензинови: 1.0 TSI 70 kW / 95 к.с.; 85 kW / 115 к.с.; 1.5 TSI 110 kW / 150 к.с. и един дизелов 1.6 TDI 70 kW / 95 к.с.
  • Три атрактвни нива на оборудване - T-Cross, Life и Stylе, като за Life и Style се предлагат дизайнерски пакети и R-line пакети.
  • Щедро стандартно оборудване – дори базовата версия предлага широка гама оборудване.

Новият T-Cross

Добре дошъл в семейството!
T-Cross е практично, свежо и гъвкаво допълнение в бързо растящия SUV сегмент на Volkswagen. Той е изискан, различен и както всички членове на SUV семейството на марката, има очарователен външен вид. Внимателно подбрана комбинация от ежедневен стил, изтънчена практичност и висока ефективност на разходите.
T-Cross е градски кросоувър, който е по-голям от Polo с 54мм по дължина -4,11м и със 112мм на височина – 1,56м. Той поставя много стандарти в категорията си и всички са на атрактивна цена. Дори базовата версия струва 17 975 евро в Германия (T-Cross 1.0 70 kW / 95 к.с.), като не липсва нищо като използваемост, сигурност или свързаност. В допълнение има множество комбинации и опции за дизайн, които дават много възможности за персонализране.

Екстериорът - поразителна предна част с доминираща решетка

T-Cross оставя трайно впечатление от пръв поглед. Поразителната предница подчертава присъединяването му към SUV семейството на Volkswagen, като в същото време изпъква и индивидуалността на новия модел. Други ключови харакетристики са доминиращият капак и широката радиаторна решетка с интегрирани фарове в двата ѝ края. От страни изпъкват две хоризонтални линии, които осигуряват мъжественото излъчване. Те образуват мускулесто рамо и кулминират в нов, еднакво запомнящ се дизайнерски елемент: рефлективна лента, която се простира назад. Всичко това е очертано от черен панел, за да подсили визуално ширината на T-Cross.
Със своите 4,11м дължина, новият SUV е с около 12см по-къс от T-Roc. Дори и така, T-Cross е лесно достъпен през четирите си големи врати – основно предимство на MQB матрицата, което позволява задвижващата предна ос да бъде позиционирана много по-напред. Дългото 2,56м междуосие е основата за просторен интериор с много място за до 5 човека. Багажното отделение е между 385 и 455л. Благодарение на плъзгането и сгъването на задните седалки, T-Cross може да бъде трансформирант в еквивалента на малък ван с равен товарен участък до 1,281 л за съхранение.

Интериорът - заемете своето място

T-Cross осигурява добра видимост. Пасажерите се наслаждават на страхотна гледка и добра видимост благодарение на повдигнатото място за сядане – шофьорът и пътникът отпред седят стоят на 587мм над пътя, а пътниците отзад – на 652мм. Интериорът е изключително просторен, давайки на пасажерите усещането, че се намират в по-голям автомобил. В допълнение, той може да бъде адаптиран към различни изисквания. Процесът е изключително гъвкав, бърз и лесен. Тази гъвкавост започва с това, че задната седалка може да се мести напред и назад с до 14см, като по този начин увеличава постранството на пътниците на втория ред или увеличава багажното пространство. Продължаваме с облегалката на задните седлки, която може да бъде разделена на 60:40 и/или напълно или частично сгъната и кулминира с възможността да бъде сгъната облегалката на предната седалка, което в комбинация с разделянето на облегалаката на задната седалка позволява транспортирането дори на много дълги предмети. Декорациите на арматурното табло си кореспондират по цвят и структура със седлаките, волана, централната конзолаThe large-format dash pads correspond in colour and structure to the seat materials, the steering wheel clasp, the painted central console, the platinum grey trim colour and the exterior finishes. Това дава на автомобила свежо и спортно излъчване. Дизайнерските пакети налични за двете нива на оборудване – Life и Style, също предлагат 3D декор за арматурното табло, двутонни седалки, копчета на волана и централна конзола в еднакви цветове, както и цветно координирани странични огледала и джанти. Притежателят може да си избира между Black, Energetic Orange и Bamboo Garden. Индиректното амбиентно осветление допълнително подчертава интериора. Електрическите стъкла на четирите врати и регулируемата шофоьорска седалка също са част от стандартното оборудване.

Бърз и икономичен – турбо двигателите

Първоначално T-Cross ще се предлага с четири ефективни турбо двигателя, гарантиращи бързо и икономично пътуване. Двата 1.0 TSI три-цилиндрови бензинови двигателя с бензинов филтър за частици гарантира 70 kW / 95 к.с. или 85 kW / 115 к.с.;1.5 TSI четири-цилиндровия двигател гарантира 110 kW / 150 к.с. и 1.6 TDI четири-цилиндровия двигател с 70 kW / 95 к.с. завършва гамата. Всички двигатели са съвместими с последния стандарт за емисии Euro 6D-TEMP. В зависимост от избраното задвижване се предлага с 5 или 6-скоростна ръчна кутия или 7-степенна автоматична DSG.

Сигурно пристигане – асистиращите системи

Асистиращи системи от премиум клас: T-Cross е оборудван с пълна гама системи за сигурност, разработвани за по-големи автомобили, правещи го един от най-сигурните SUV-та в своя клас. В допълнение към отличните crash features и типичната защаита на пътниците, характеристиките на автомобила се увеличават и с особено широка гама от системи за подпомагане на водача, предназначени да намалят риска от сблъсък, като в същото време увеличават комфорта на шофирането. Това включва системата за наблюдение около автомобила Front Assist с включена система за разпознаване на пешеходците и асистент за екстремни ситуации City Emergency Brake; асистет за спазване на лентата на свижение Lane Assist; Hill Start Assist; проактивна система за защита на пътниците; асистент за мъртвата зона Blind Spot Detection lane; самопаркиране и асистенция за маневриране. Система за предупреждение на водача Driver Alert System, автоматичен адаптивен круиз контрол и асистент за паркиране са също възможни като опция.

Интуитивен контрол – свързаност

T-Cross осигурява на изскания потребител най-високо ниво на свързаност с външния свят. Дори оперирането и индивидуализиранито на бордовите функции е интуитивно. До 4 USB порта и индуктивно безжично зареждане осигуряват оптимална свързаност и достатъчна мощност за смартфоните. Опционалния безключов достъп Keyless Access и стартиращата система правят достъпа до T-Cross по-удобен, докато Light Assist автоматично включва дългите светлини или ги изключва, когато се приближава автомобил. Друго нещо, кото можем да подчертаем е опционалната звукова система от известната американска марка Beats с 300-ватов 8-канален усилвател и отделен субуфер в багажника.

Специални пакети

Екстри и пакети: T-Cross може да бъде индивидуализиран с опционално допълнително оборудване и няколко атрактивни пакета. Базовият вариант идва с бордови компютър, радио, плъзгащи се задни седалки, регулируема шофьорска седалка, скоростоограничител и система за защита на пешеходците.
Life е второто ниво на оборудване. Като допълнение към базовия вариант, този включва мултифункционален волан, асистент за паркиране Park Distance Control - преден и заден, климатик, регулируема предна пътническа седлка, чекмедже под предната пътническа седалка и 16-цолови алуминиеви джанти.
Style е третото ниво на оборудване. То включва LED светлини, мултифункционален кожен волан, спортни/комфортни седалки отпред, амбиентно осветление, климатроник и 17-цолови алуминиеви джанти. Volkswagen също предлага дизайнерски пакети в съчетание с Life и Style нивата на оборудване. Те включват покрития на седлките, направени от подбран Diag Neutral, Diag Orange и Diag Turquoise плат. Екстериора и интериора при R-line пакетите са също налични за тези две нива на оборудване.