AutoChoice Новини

Тук можете да намерите всички най-актуални новини от AutoChoice.

 1. Новини
 2. Световна премиера на Volkswagen в Женева:I.D. VIZZION – лимузина за утре и за след това
09.03.2018
ИНОВАЦИЯ

Световна премиера на Volkswagen в Женева:I.D. VIZZION – лимузина за утре и за след това

ID VIZZION
 • Концепцията I.D. VIZZION е лимузина от ерата на
  електрическите и автономни автомобили
 • Изцяло автономният I.D. VIZZION се управлява
  революционно и лесно – с виртуална реалност, жестове и
  глас
 • I.D. VIZZION ще излезе на пътя през 2022 г., в началото без
  пълната автономност

На световното автомобилно изложение в Женева 6 - 18 март, Volkswagen представи концептуалния автомобил I.D. VIZZION: автономна и изцяло електрическа лимузина с изкуствен интелект, готова да влезе в бъдещето с ново поколение комфорт, сигурност и отговорност към природата.

Д-р Херберт Дийс, председател на управителния съвет на марката Volkswagen, казва: „От
пръв поглед I.D. VIZZION демонстрира как новото ни поколение електрическа автомобилна архитектура дава нов вид свобода в конструрането на интериора и екстериора на автомобила.” Концептуалният I.D. VIZZION успява да трансферира иновативното ДНК на електрическото семейсто I.D. в света на големите лимузини. Автомобилът предлага на пътниците си по-голямо вътрешно пространство от типичната премиум класа на 5-метровите лимузини. Това пространство е част от уникалното ниво на комфорт, което концепцията предлага. Изкуственият интелект на I.D. VIZZION предоставя напълно интуитивно управление без волан, с помощта на виртуална реалност, HoloLens и гласови команди. Пътниците виждат пътната ситуация на екрани и
HoloLens, а активират функционалностите с жестове. Комуникационните технологии са напреднали дотам , че виртуалният асистент е способен да учи и да реагира с емпатия при интеракция с човека.
Преди всичко I.D. VIZZION предлага по-голямо лично пространство, поради факта, че това вече не е автомобил, а интелигентно устройство с шофьор-изкуствен интелект, интегрално свързан в дигиталния свят. Човекът, по този начин, има възможност да върши повече неща в движение или просто да релаксира. I.D. VIZZION демонстрира, че Volkswagen с всяка година и премиера проправя път на изцяло ново ниво на иновации, които превръщат шофирането във вълнуващо изживяване. Плановете включват пълната автономност да излезе като функционалност на пазара през 2025 г., а виртуалната реалност – през 2030 г. Но още от 2022 г. лимузината ще бъде на пазара с конвенционално управление, 225 kW системен капацитет и пробег от 665 km с едно зареждане на електрическата батерия.
I.D. семейството е символ на ново начало за Volkswagen и индустрията на електрическите превозни средства. Д-р Дийс допълва: „ До 2025 г. планираме да произведем над 1 млн. електрически автомобила. Компактният I.D. и SUV-то I.D.CROZZ излизат на пазара през 2020 г. Бусът I.D. BUZZ ще ги последва през 2022 г., заедно с представената в Женева лимузина I.D. VIZZION.

I.D. VIZZION не е все още в продажба и не подлежи на този етап на Директива 1999/94/EC

 

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.