Autochoice Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Еволюция към следващото ниво:
26.04.2021
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Еволюция към следващото ниво:

Новото Polo е сред първите, които предлагат частично автоматизирано шофиране в този клас.

The new Polo
  • По-открояващ се дизайн - новото Polo е оборудвано стандартно с LED фарове и LED блокове на задните светлини. Обликът на предната и задната част на каросерията е обновен
  • Дигитален и винаги свързан - включени в стандартното оборудване цифрови показания на контролните прибори Digital Cockpit, мултимедийни системи с онлайн връзка и сензорен екран за управление на климатичната инсталация
  • Високотехнологични функции - за първи път моделът се предлага с възможност за оборудване с IQ.DRIVE Travel Assist (частично автоматизирано шофиране) и матрична система IQ.LIGHT (интерактивни светлини) на предните фарове с LED елементи

С произведените до момента над 18 милиона бройки Polo е един от най-успешните компактни автомобили в глобален мащаб. Volkswagen направи световната премиера на следващия еволюционен етап в развитието на Polo, а предварителните продажби на модела ще започнат през месец май. Дизайнът, технологиите и гамата на оборудването на бестселъра са напълно актуализирани - обновлението на предната и задната част на каросерията личи от пръв поглед, а гамата от стандартно оборудване е значително разширена. Всички версии на модела вече разполагат с LED фарове и LED блокове на задните светлини, цифрови показания на контролните прибори Digital Cockpit, мултимедийна система, мултифункционален волан и много други модерни, високотехнологични функции и удобства. Освен това, Polo вече предлага и възможност за частично автоматизирано шофиране в целия скоростен диапазон благодарение на допълнително предлаганата система IQ.DRIVE Travel Assist. Сред другите нови функции са интерактивната матрична система IQ.LIGHT на LED фаровете и управлението на автоматичната климатична система чрез сензорен екран.

Новото Polo използва технологични решения, които доскоро бяха достъпни само в по-високите автомобилни класове. Ярък пример в тази насока е  допълнително предлаганата асистираща система IQ.DRIVE Travel Assist. Тя се предлага за първи път в класа на Polo и обединява функциите на новия круз контрол с превантивно действие ACC (Adaptive Cruise Control) и функцията за асистенция на водача при поддържане на лентата за движение Lane Assist (която вече се предлага стандартно във всички варианти на Polo), формирайки изцяло нова асистираща система, която дава възможност за частично автоматизирано шофиране. Фактите сочат, че към момента на пазара няма друг представител на този автомобилен клас, който е в състояние да предложи подобен спектър от иновативни асистиращи системи като Polo. Друг ярък  технологичен акцент при обновения модел е новата матрична система IQ.LIGHT на предните LED светлини - интерактивна светлинна система, която бе използвана за първи път в луксозния SUV модел Touareg.
 
Едновременно с това, специалистите на Volkswagen са нанесли съществени промени и в оборудването на новия модел - гамата от нива на оборудване вече започва с версията Polo и продължава с по-високите Life, Style и R-Line. При това още базовата версия Polo вече може да се похвали със значително по-богата палитра от стандартно оборудване, което включва LED фарове, LED блокове на задните светлини, мултифункционален волан и асистираща система за поддържане на лентата за движение Lane Assist. Друго важно  допълнение е централната въздушна възглавница, която е разположена от страната на водача отстрани в облегалката на седалката и в случай на произшествие на пътя се отваря в посока към центъра, защитавайки водача и пътника отпред от евентуален сблъсък. В допълнение към това, базовото оборудване на обновения модел на Volkswagen вече включва и Digital Cockpit (8,0-инчов дисплей с цифрови показания на контролните прибори пред водача). Разбира се, това далеч не изчерпва функциите, които вече са част от стандартното оборудване - такива са и климатичната инсталация, аудиосистемата Composition Media с 6,5-инчов екран, Bluetooth интерфейса за свързване на мобилен телефон, електрическото регулиране и отоплението на външните огледала и електрозадвижваните механизми на всички прозорци. На следващото, по-високо ниво е версията на оборудване Life, която включва допълнителни стандартни функции като 15-цолови (вместо 14-цолови) джанти, App-Connect, централен подлакътник с допълнителен USB-C порт в средната част на купето, както и кожена облицовка на волана и топката на скоростния лост.
 
Подобно на Life, двата нови премиум пакета оборудване - Style и R-Line, следват следват структурата, въведена при актуалното поколение на Golf. Style и R-Line се отличават с различни акценти, но са на сходно ниво по отношение на цялостното оборудване. Разширената палитра от възможности и удобства при Polo Style включва матричната система на предните LED светлини IQ.LIGHT, а сред останалите акценти във външното оформление са характерната предница хромирани напречни лайстни, LED светлините за мъгла и 15-цоловите алуминиеви джанти Ronda. Сред разширената гама от функции вече е и системата Park Distance Control. Интериорът с отличава с гама от допълнителни детайли като блокка на контролните прибори Digital Cockpit Pro с 10,25-инчов екран (включително функции за изображение на повикващия, Coverflow, карта на навигацията и Slide Show), индиректно осветление и мултимедийна система Ready2Discover с 8-инчов екран и App-Connect Wireless . Благодарение на Ready2Discover клиентите имат възможност по желание да допълнят оборудването на своя автомобил и с навигационна система.
 
Само един поглед към изключително впечатляващата външност на новото Polo R-Line е достатъчен за да разкрие спортния му характер. Оформлението на броните се отличава от това при всички други версии на Polo със своя поразителен R дизайн. Лакораният в блестящо черно кръстовиден елемент в предната броня и надлъжните ламели в решетките на въздушните отвори и заобикалящата ги елементи създават харизматично излъчване за динамика. И в този случай стандартното оборудване включва матричната система на предните LED светлини IQ.LIGHT и LED светлини за мъгла. Дифузорът (също в блестящо черно) с вградени хромирани изпускателни панели в долната част на задната броня на автомобила отличава оформлението на новото Polo R-Line от версиите на оборудване Polo, Life и Style, а 16-цоловите алуминиеви джанти Valencia са част от стандартното оборудване на спортната версия. Подобно на Polo Style, оборудването на Polo R-Line включва и мултимедийна система Ready2Discover.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.