Autochoice Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Изцяло електрическият ID.5 GTX с Dualmotor двойно предаване
25.04.2022
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Изцяло електрическият ID.5 GTX с Dualmotor двойно предаване

Устойчив и впечатляващ

ID.5 GTX

Dualmotor двойно предаване, атлетичен Coupé дизайн и ускорение, което направо Ви спира дъха: изживейте едно върхово електрическо представяне с ID., който идеално съчетава отговорността към околната среда с удоволствието от шофирането.

Dualmotor двойно предаване
Спортно удоволствие от шофирането за всичи, чиито цели понякога се простират и отвъд пределите на асфалтираните пътища. ID.5 GTX се ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,3 секунди. Пробег: приблизително 365 - 486 км.

Няма значение дали се намирате в пулсиращ голям град или в идиличен планински проход: иновативното Dualmotor двойно предаване на новия ID.5 GTX Ви помага да достигате до целта си под съпровода на спортни емоции. Технологията включва два електромотора, които с помощта на едностепенна трансмисия задвижват предния, респ. задния мост. За разлика от конвенционалните системи за задвижване на четирите колела, тук няма механична връзка между двата моста. За добро сцепление и по-стабилно поведение се грижи също и специалният режим "Traction", който напасва характеристиките на задвижването на Вашия ID.5 GTX по оптимален начин спрямо настилката. Все пак GTX не е създаден само за асфалтовите пътища - той осигурява върхово представяне почти навсякъде. 

ID.5 GTX е ефективен като ID. и едновременно с това се ускорява като GTI - неговите два електромотора отдават цялата си мощ и въртящ момент още при потегляне. За да оставите сивото всекидневие зад себе си, голямата, интегрирана в пода на автомобила батерия осигурява голям пробег и балансирано поведение на пътя.

Простор и интериорен дизайн

Интелигентно проектираният и изключително просторен Open-Space-интериор Ви дава повече свобода, както и повече пространство за нещата, които смятате за важни. 

Изживейте просторния и интелигентно проектиран интериор, който Ви предоставя изключителен комфорт, който можете да видите и да почувствате. Още по-впечатляващото: въпреки спускащата се линия на покрива с Coupé-форма ID.5 GTX предоставя изобилие от място във височина и на втория ред седалки. Така в ID.5 GTX могат удобно да пътуват до 5 души. Благодарение на големия товарен обем остава достатъчно място и за техния багаж. Модерното оборудване превръща интериора на ID.5 GTX в пространство за вдъхновяващи изживявания, като прогресивният дизайн се комбинира с авангардни технологии и интуитивно управление на функциите. Този интериор Ви дава възможност да се наслаждавате на всеки момент от пътуването.

Image
Image

Coupe дизайн

ID.5 GTX се отличава не само със своя атлетичен дизайн. Малките детайли също дават израз на неговия спортен характер.

Мощен, спортен, изразителен: със своята характерна Coupé-форма ID.5 GTX се откроява ярко в своя клас. Футуристичните 20-цолови джанти от лека сплав1 в ексклузивен GTX дизайн, релси за багаж на покрива и декор на задните колонки на покрива в черен цвят Anthrazit, както и типичният за ID.5 черен покрив, с които моделът се откроява сред конкурентите, са характерни отличителни белези на GTX. Специфични са също аеродинамичният силует със снишаваща се задна част с характерен спойлер, който придава на този представител на електрическата мобилност още повече мощ в изъчването - и показва от пръв поглед колко силен характер притежава той. Особено когато преминавате покрай него.

Image

Екстериор

IQ.LIGHT

По желание на клиента новият ID.5 GTX още от пръв поглед демонстрира един необикновен нов акцент:  с иновативните светлини IQ.LIGHT. Матричната технология позволява през повечето време да шофирате на дълги светлини, без при това да заслепявате останалите участници в движението1. Елегантна светлинна лента свърза LED-Matrix-фаровете с логото на Volkswagen. Това, което прави впечатление отпред, не бива да липсва и отзад: към пакета принадлежат също опционалните 3D LED-задни фарове с анимирани стоп-светлини и интегрирани динамични мигачи, които с помощта на плавно светлинно движение указват посоката на движение. 

Цветен дизайн

Новият ID.5 GTX Ви предлага множество възможности да заблестите отвън - например в желания от Вас цвят. Това придава на автомобила една специална персонална нотка, а предлаганият като опция "Kings Red" цвят е един особено добър начин да подчертаете прогресивния характер на този SUV. Принадлежността към GTX фамилията личи и от контрастната цветова комбинация. Заедно с решения в черно покрив, рамката на покрива в антрацитено черно се грижи за едно наистина специално излъчване на автомобила.

Панорамен стъклен покрив

С огромната си остъклена площ, която се простира почти по цялата повърхност на покрива, предлаганият като опция панорамен стъклен покрив изглежда забележително сам по себе си. Още по-впечатляващ обаче е погледът към небето, който той осигурява. Затъмненото стъкло, от което е изработен, осигурява приятна температура в купето. При силно слънцегреене ви предпазва сенник, който може да се управлява и с помощта на гласови команди. Кажете просто "Hallo ID., покажи ми звездите", и сенникът ще се отвори сам.

Дизайн на светлините

Новият ID.5 GTX впечатлява с характерната графика на своите светлини. Специален акцент тук е елегантната светлинна лента между LED-Matrix-фаровете и логото на Volkswagen. LED-Matrix-фаровете Ви поздравяват, когато отключите или приближите Вашия ID.5 GTХ. Боядисаната в блестящ цвят предна броня също има специален дизайн на светлините в областта на т.нар. Aircurtains. Осветените дръжки на вратите и серийните 3D-LED-задни светлини с възможност за избор на светлинна анимация представят спортния дизайн в нова светлина. Серийното осветление в областта на вътрешните дръжки на вратите завършват светлинния дизайн.

Увеличено тегло на полезния товар

Хобито или професията Ви изискват сериозна екипировка? Няма проблем, тъй като ID.5 GTX по желание се предлага с електрически разгъваем теглич. Благодарение на Dualmotor двойното предаване автомобилът може да тегли прикачен товар с маса до 1200 kg (със спирачки)2. В случай че тегличът не Ви е необходим, с няколко движения той лесно се прибира отново под задната броня. 


Image
Image
Image

Технология

Спортна комбинация

GTX е синоним на спираща дъха електрическа мощ, която няма търпение да бъде освободена. Но най-вече на спортен дух. Искате да бъдете максимално близо до пътя? Новият ID.5 GTX Ви дава тази възможност! Като опция той може да бъде оборудван със спортно окачване с особено стегната настройка на пружините, амортисьорите и напречните стабилизиращи щанги. Предлаганото като опция прогресивно кормилно управление осигурява оптимизирана управляемост и особено директно усещане от шофирането в завои или при спортно каране.

Travel Assist с данни за трафика

С предлагания като опция "Travel Assist  с данни от колективен интелект" Вие получавате един особено полезен асистент на борда на автомобила.

"Travel Assist  с данни от колективен интелект" е в състояние автоматично да поддържа лентата на движение, дистанцията спрямо останалите участници в движението, както и зададената от Вас скорост.

Системата ръковоти а адаптивното следване на пътната лента. Тази функция автоматично поддържа автомобила в средата на пътната лента. Освен това "Travel Assist" се напасва към стила Ви на шофиране и може да поддържа автомобила вместо точно в средата на лентата, малко по-вдясно или по-вляво.

В допълнение "Travel Assist  с данни от колективен интелект" може да предприема и активна смяна на лентата по магистрала. Предпоставка за изпълнението на упоменатите функции е "Travel Assist с данни за трафика" да разпознава ясно маркировката и от двете страни на автомобила.

В случай че са налични данни за трафика на базата на колективен интелект, тоест данни от налични в близост други автомобили, "Travel Assist  с данни от колективен интелект" може да разчита само на разпознатата граница на платното, за да поддържа автомобила в правилната посока, например по малки пътища без разделителна маркировка.

Наред с това "Travel Assist с данни от колективен интелект" разполага с предикативно регулимаре на скоростта и асистент за завои. Благодарение на това скоростта може да се напасва автоматично спрямо ограниченията или спрямо особеностите на пътната мрежа (завои, кръгови движения и т.н.).

Over-the-Air-Updates

Актуализациите повишават функционалността на дитигалните системи във Вашия ID.5 GTX. Благодарение на Over-the-Air-актуализациите например е възможно при налична актуализация за Вашата инфотейнмънт система да я актуализирате през нощта напълно автоматично. Така с Вашия ID.5 GTX ще бъдете винаги в крак с времето и винаги ще разполагате с най-модерните технологии.

"Park Assist Plus с Memory функция"

В случай че поръчате "Park Assist Plus с Memory функция", Вашият ID.5 GTX ще може автоматично да изпълнява напълно индивидуални маневри за паркиране. Например да паркира в гараж или друг вид място за паркиране. За целта е необходимо единствено веднъж да паркиране самия Вашия ID.5 и да запаметите маневрата по паркиране. След това Вашият ID.5 GTX може сам да повтаря научената по този начин маневра. За Вас остава единствено да наблюдавате изпълнението на маневрата.

Още с помощта на предлагания като опция "Park Assist Plus" Вашият ID.5 може не само да прецени дали дадено място, покрай което преминавате, е достатъчно голямо, за да се поберете в него - той може и автоматично да паркира вместо Вас.

При скорост до 40 км/ч "Park Assist Plus" постоянно следи за налични подходящи места за надлъжно паркиране. При скорост на движение до 20 км/ч автомобилът може да търси и места за напречно паркиране. В случай че одобрите дадено място, остава само да стартирате маневрата по паркиране на автомобила. "Park Assist Plus" може да изпълни маневрите по паркирането вместо Вас. За Вас остава единствено да наблюдавате изпълнението на маневрите и при необходимост да се намесите. 

"Park Assist Plus" може и още повече. Той има функция и за автоматично отпаркиране от надлъжни места за паркиране. Асистентът може да Ви помогне и при неуспешна маневра от Ваша страна, за да завършите паркирането безопасно и успешно.

e-Sound/ Изживяване от шофирането

Електромобилите са тихи и това е част от техните особености. За да направи трафика по-сигурен, ID.5 GTX при скорост до 30 км/ч е съвсем тих отвътре, но отвън е осезаемо по-шумен, за да може да бъде разпознаван по-лесно от пешеходци и други участници в движениет. Футуристичната композиция на изкуствено генерирания звук подчертава визионерската идентичност на автомобила и едновременно с това привлича по акустичен път вниманието на пешеходци и колоездачи, тъй като в противен случай електромобилът е почти безшумен при ниска скорост. 

Термопомпа и мениджър на пробега

В новия, изцяло електрически ID.5 GTX предлаганата като опция термопомпа се грижи за енергийно ефективно загряване на интериора. Спестената по този начин енергия се отразява благоприятно на пробега.

Новото планиране на маршрути за ID. моделното семейство също Ви подпомага във всекидневието, като добавя в навигационния маршрут предпочетените от Вас зарядни станции и по интелигентен начин оптимизира маршрута и необходимото време за зареждане. Виждате сами: с помощта на иновативните технологии много дейности стават по-прости.

Image
Image
Image

Интериор

ID. Light

Новият ID.5 GTX комуникира със светлина. Интерактивните ID. Light Ви казва "Добре дошли!" в интериора и превежда указания от страна на навигационната система, инфотейнмънт системата и асистиращите системи под формата на светлинни сигнали, които Ви помагат да се ориентирате по-лесно. С помощта на анимация се визуализира и активното търсене на паркоместа, при това по начин, който Ви дава възможност да не отклонявате погледа си от трафика. Когато използвате гласовото управление, ID. Light също се грижи за една интуитивна и емоционална комуникация, осигурявайки визуална обратна връзка. Когато слезете от Вашия ID.5 GTX, Вие бивате изпратени от светлинен сигнал.

Можете да придадете и още повече персоналност на Вашия ID.5 GTX. Изберете измежду серийните десет цвята (като опция са възможни до 30 цвята) и придайте на интериора дискретен светлинен акцент. В областта на арматурното табло, нишата за телефон и вратите. По-студени или по-топли тонове - изборът е Ваш.

Head-up-дисплей с добавена реалност

В новия ID.5 GTX Вие държите под око всичко, което е наистина важно. Предлаганият като опция Head-up-дисплей с добавена реалност прожектира важни информации директно в зрителното Ви поле върху челното стъкло. Благодарение на технологията Augmented Reality указанията на навигационната система се прожектират точно там, където трябва да завиете или продължите. Така ще достигате още по-спокойни до крайната си цел, без да се налага да отклонявате погледа си от пътя.

Гласов асистент

Концентрирайте погледа си върху пътя и управлявайте съвсем лесно и интуитивно с помощта на гласови команди радиото, предлаганата като опция навигационна система, или пък телефона. Кажете просто  "Hеllo ID." - и системата ще Ви разбере.

Image
Image

Зареждане

Зареждайте у дома с ID. Charger

С помощта на ID. Charger Вие получавате зарядна станция директно у дома. Сутрин можете да се качите в напълно заредения си ID.5 и да започнете деня пълни с енергия. Така да се каже, зареждате насън. ID. Charger се предлага в три версии с различни нива на свързаност и интелигентност. Устройството може да разполага с WiFi, 4G и дори вграден електромер. С интегрираните функции ID. Charger Connect и Pro могат да се управляват през We Charge от приложението We Connect ID. App.

Монтирането също се случва по възможно най-приятен за Вас начин с помощта на услугата за инсталация - от безплатен онлайн Pre-check до финалния монтаж. Накратко: получавате всичко от едно място, съвсем лесно и спокойно. Разбира се, има възможност ID. Charger да бъде монтиран и от предпочитан от Вас електротехник. Можете да поръчате желания от Вас вариант на ID. Charger и услугата за монтиране лесно и удобно онлайн или директно при Вашия дилър на Volkswagen.

Зареждайте на път с We Charge

Занапред можете да имате грижата за по-малко неща. Благодарение на We Charge Вие имате достъп до най-бързо разрастващата се мрежа от зарядни станции на територията на цяла Европа, включително цялата мрежа от бързи зарядни станции на IONITY. Тук водачите на ID. могат да избират атрактивни тарифи в зависимост от това колко километри изминават и да се възползват от ексклузивни ценови предимства. Тарифите за зареждане, както и безплатната карта за зареждане6 могат да бъдат поръчани през приложението We Connect ID. App.

Свързаност

Предложенията за свързаност от Volkswagen Ви осигуряват повече комфорт, сигурност и забавления. Свързването на Вашия ID.5 с интернет и с Вашия смартфон Ви отвежда по-спокойни до крайната цел - за Вас остава единствено да шофирате до там.

Image
Image
Image

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.