Autochoice Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Новият Grand California: пътуване в едно ново измерение.
20.10.2020
НОВО ОТ VOLKSWAGEN ЛЕКОТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ

Новият Grand California: пътуване в едно ново измерение.

Volkswagen Лекотоварни автомобили представи на пазара в България кемпера Grand California. Разработеният изцяло нов модел се базира на модерния Crafter.

Grand California

За първи път в България

  • Кемпер на базата на Crafter
  • Нов модел от шестметровия клас с мокро помещение и спално отделение в задната част.

Разработеният изцяло нов модел тип кемпер се базира на модерния Crafter. С Grand California Volkswagen Лекотоварни автомобили разширява своята гама от кемпери с модел от шестметровия клас с включено мокро помещение. Наред с голямото спално отделение в задната си част, Grand California се предлага и с високо легло за деца. Пазарният дебют на новия кемпер в България се състоя през септември 2020 г.

Представеният за пръв път през 1988 г. модел California на базата на Bulli е най-успешният кемпер в световен мащаб със своите над 160.000 продадени екземпляра. Volkswagen Лекотоварни автомобили използва целия си натрупан в продължение на три десетилетия опит като производител на една истинска икона сред кемперите, за да създаде Grand California върху техническата платформа на Crafter. Двете серии California - Grand California California 6.1 - ще се произвеждат паралелно.

Интериорът със своето усещане за свежест и простота, както и със своите интелигентно проектирани решения, следва качествата, които вече превърнаха California в бестселър. Декорът на шкафовете в Grand California генерално е решен в бял цвят. Това решение носи със себе си усещане за светла и просторна атмосфера, която хармонира отлично с открехващите се кемперни прозорци отзад и отстрани, както и с големите отвори в покрива над двойното легло в задната част и над "жилищното" пространство. Всички прозорци са снабдени с двустепенна защита (мрежа срещу насекоми и затъмняване). За шофьорската кабина е проектирана нов тип концепция за потъмняване.

Към серийното оборудване наред с кухненския кът и мокрото помещение (840 x 800 мм) спада също така и външно осветление над плъзгащата се врата. Също серийният изход за външен душ (с възможност за настройване на температурата) в задната част на каросерията прави по-приятен живота на къмпинг. Eлектрически задвижваната стъпенка в областта на плъзгащата се врата улеснява качването и слизането; двукомпонентната мрежа срещу насекоми в страничната плъзгаща се врата също е част от серийната екипировка.

Едно от иновативните предложения е предлаганото като опция управление на високоговорителите в "жилищната" част на салона с помощта на Bluetooth. По този начин може да се слуша музика през смартфон, таблет или лаптоп, независимо от инфотейнмънт-системата.

Grand California е оборудван с въртящи се седалки отпред и двойна седалка в задната част. Семейства с малки деца ще оценят по достойнство ISOFIX-закрепването на детски столчета отзад. Голямата маса предоставя достатъчно място за хранене на четирима души. Кухненското обзавеждане включва издърпващ се 70-литров хладилник със замразител (с осигурен достъп отвън през плъзгащата се врата), двоен газов котлон, чешма, както и различни чекмеджета, шкафчета и поставки за посуда.

Една от съществените разлики спрямо California "T6" е проектираното по нов начин мокро помещение в Grand California. Освен с тоалетна и душ, банята е оборудвана също така със сгъваема мивка, полици с фиксиращи елементи за тоалетни принадлежности, шкаф с интегрирана стойка за тоалетна хартия (защитен от влага), стойки за кърпи, както и отвор към покрива за по-добра вентилация. Grand California разполага с резервоар за до 110 литра прясна вода. Търсенето на ключ за управление на осветлението е напразно - осветлението серийно се активира автоматично с помощта на сензор за движение.

Като опция, наред с високото легло и разположения над него интегриран панорамен покрив, се предлагат и още детайли, като например допълнителна климатична инсталация за пространството под покрива отзад, тента, стойка за велосипеди в задната част на каросерията, къмпинг маса и къмпинг столове (които могат да се прибират в страничните врати). Серийното отопление на газ може да бъде разширено с възможност за работа на газ и електричество или дизел и електричество. Соларната инсталация за покрива разполага със SAT-антена (за TV-сигнал), ще се предлага също и LTE-WiFi-Hotspot (рутер).

Grand California предлага асортимента от асистиращи, комфортни и инфотейнмънт-системи, познати от гамата на Crafter. Към асистиращите системи за водача спадат например системата за наблюдение на периметъра около автомобила "Front Assist" с функция City Emergency Brake, асистент за лентата на движение "Lane Assist", асистент за смяна на лентата "Blind Spot-Sensor", асистент за паркиране на заден ход "Rear Traffic Alert", управляваната от сензори система за защита на фланговете на каросерията, асистент за автоматично паркиране, темпомат с ACC (автоматично регулиране на дистанцията) и камера за заден ход "Rear View".

Кемперите като Grand California обикалят целия свят. Именно затова Volkswagen Лекотоварни автомобили предлага за своя нов модел задвижване на четирите колела (4MOTION). Новоразработеният висок покрив тип кемпер е със специална аеродинамична форма с цел да компенсира недостатъците по отношение на разхода на гориво.

Концепцията на двуцветно лаково покритие е адаптирана от California "T6". Асортиментът от универсални лакови покрития включва вариантите Candy-бяло, Reflex-сребристо и Indium-сиво. За двуцветните лакови покрития се предлагат комбинациите Reflex-сребристо/ Indium-сиво, Candy-бяло/Cherry-червено, Candy-бяло/Deep Ocean Blue и Candy-бяло/Mojave бежов Metallic.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.