Autochoice Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Новият Tiguan
15.10.2020
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Новият Tiguan

Вдъхновяващ нов замисъл

Tiguan

По-мощен, по-комфортен и по-свързан от когато и да било, новият Tiguan притежава забележителни вътрешни качества. Интелигентните технологии му осигуряват необикновено добро представяне. В ролята си на динамичен SUV моделът дефинира наново разбирането за това какво е постижимо в неговия сегмент.

Екстериор

Необикновен отвън

Новият Tiguan демонстрира нагледно какво означава да се преоткриваш отново и отново. Именно това символизира неговият прогресивен дизайн. От символизиращите мощ пропорции, през динамично оформената предна част с нейните прецизно очертани линии, до силно изразената линия на рамената на каросерията  - силуетът на автомобила въплъщава неговите качества: иновационна мощ, самоувереност и безкомпромисна функционалност.

Tiguan R-Line Black Style

Толкова много стил. Толкова много удоволствие.

Необикновеното усещане за стил  при Tiguan R-Line идва с пакета R-Line "Black Style", при това по особено изразителен начин: защитната мрежа на радиаторната решетка с изискано лого R-Line тук е в двуцветно изпълнение: докато външните лайстни са издържави в хром, двата вътрешни ламела са решени в блестящо черно. Черните корпуси на страничните огледала и лайстните около страничните прозорци, както и затъмнените на 90% прозорци отзад показват висока класа. Към специфичния стил следва да се добавят блестящо черните бленди на ауспуховите накрайници и 19-цоловите алуминиеви джанти "Valencia"¹⁾ в черен цвят. Като опция на ваше разположение са 20-цоловите алуминиеви колела "Suzuka"¹⁾ в черно или пък "Misano"¹⁾ в черно с блестяща повърхност. Така можете да постигнете едно наистина изразително излъчване на автомобила.

Интериор

Иновативен отвътре

Просторният вътрешен обем на Tiguan е място за иноватори. Защото благодарение на интуитивните управляващи елементи в ориентирания около водача кокпит занапред можете да се концентрирате в най-същественото. За тази цел се грижи например тапицираният с кожа мултифункционален волан. Или пък Digital Cockpit Pro със своя 26 см (10,25 инча) TFT-цветен дисплей, който е част от серийното оборудване на Tiguan Elegance и Tiguan R-Line. При ниво на оборудване Life водачът и спътникът му заемат местата си на особено удобни комфортни седалки. LED-вътрешното осветление, както и амбиентното осветление* осигуряват усещане за уют на най-високо равнище. 

*Серийно за Tiguan Elegance и Tiguan R-Line; за Tiguan Life се предлага по желание на клиента

Дизайн на светлините

Виждат наистина надалеч: интелигентни светлини

Tiguan излъчва пълния си блясък. За тази цел не на последно място се грижат LED-задните светлини и като IQ.LIGHT LED Matrix-фарове отпред. При Tiguan Elegance и Tiguan R-Line въпросните фарове са оборудвани и със светлини за завои, и се допълват от новите задни светлини и асистент за дългите светлини: по този начин, в зависимост от моментната ситуация, отделни LED-сегменти могат да бъдат целенасочено потъмнявани или напълно изключвани. Така вие получавате не само възможност спокойно да шофирате на дълги разстояния, но едновременно с това осигурявате спокойствие и комфорт и за останалите участници в движението. Също впечатляващо: интегрираните динамични мигачи, които със своята динамична светлинна графика показват по впечатляващ начин посоката на завиване.

Амбиентно осветление 

Светлина според настроението: защото всеки ден е различен
 

Занапред можете да виждате своя Tiguan всеки ден в нова светлина. Интериорът може да бъде дискретно осветен в общо 30 цвята. Така можете да постигате по-студена или по-топла атмосфера, която да приляга например на един ярко осветен метрополис или пък на спокойното пътуване през тъмната част от денонощието: в зависимост от вашето настроение и от настроението на спътниците ви, вие можете да направите атмосферата на борда на автомобила такава, каквото пожелаете. Амбиентното осветление е част от серийното оборудване на Tiguan Elegance и Tiguan R-Line и е налично като опция за Tiguan Life.
 

Travel Assist

Нова водеща сила

Новият Tiguan предлага технологии, които ви позволяват да достигате по-сигурно до целта си. Сред тях е "Travel Assist". С помощта на натискането на един бутон тази система ви осигурява високо ниво на комфорт, тъй като е в състояние да ви подпомага при шофиране по изморителни и монотонни отсечки:

  • Специално на магистрала и по добре поддържани първокласни пътища "Travel Assist" е в състояние да поддържа посоката на движение и дистанцията спрямо останалите участници в движението напълно автоматично.
  • В съчетание с трансмисията с два съединителя DSG вие се придвижвате почти неусетно в задръстване или трафик от типа Stop-and-go.

Emergency Assist

Може да ви помогне тогава, когато вие не реагирате

Предлаганата по желание на клиента система "Emergency Assist"* се намесва в спешни случаи от медицински характер, когато не се отчитат признаци на активност от страна на водача. Най-напред системата се опитва да предупреди водача. Когато предупреждението към водача не даде резултат, технологията е в състояние в рамките на възможностите на системата да предизвиква контролирано спиране на автомобила до състояние на пълен покой и по този начин да предотврати инцидент или да намали последствията от евентуално произшествие.

* предлага се като опция в комбинация с опционалния "Travel Assist"

Front Assist

Шофирайте по-сигурно отпреди

Асистентът за аварийно спиране "Front Assist" с функция за разпознаване на пешеходци е в състояние при регистриране на опасност от произшествие да намали последствията от евентуален инцидент с вашия Tiguan, както и - в идеален случай - напълно да предотврати произшествието. Системата разпознава пешеходци и превозни средства на пътното платно и при регистриране на опасност от инцидент с друго превозно средство или пешеходец своевременно предупреждава водача. В случай че водачът не реагира на предупреждението, системата е в състояние автоматично да предизвика аварийно спиране на автомобила.
 

Проактивна система за защита на пътниците

Така можете да бъдете защитени от всички страни

Проактивната система за защита на пътниците в рамките на възможностите на технологията ви предпазва в критични ситуации, например при регистриране на опасност от произшествие. Системата е в състояние да разпознава ситуации с повишен риск от инцидент. В такива случаи системата автоматично затваря панорамния шибедах и натяга предните предпазни колани. Добре е да знаете, че е възможно. А още по-добре е да не ви се налага да го изживявате.
 

Навигация

Показва правилния път

Ясни гласови команди. Маршрутът е пред очите ви. С нашите две предлагани като опция навигационни системи вие винаги ще се движите в правилната посока и ще достигате в отлична форма до крайната си цел. 

Научете повече тук.

Озвучителна система

Чуйте музиката така, както никога досега

Предлаганата като опция озвучителна система "Harman Kardon" впечатлява със своя превъзходен звук и рафиниран, елегантен дизайн. Създадена за любителите на прецизната акустика, които искат не просто да слушат музика докато пътуват, а да я изживяват. Очакват ви максимално чисто възпроизвеждане на ниските и високите тонове, както и прецизни басове. "Harman Kardon" предлага превъзходен звук за вашия Tiguan.
 

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.