Autochoice Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Новият Touareg
02.12.2023
Новини от Volkswagen

Новият Touareg

Динамичен, изискан и елегантен – това е Touareg.

New Touareg

Един поглед е достатъчен, за да разберете, че имате пред себе си първокласен SUV модел с характер. Всъщност Touareg е не само идеално съчетание от перфектен дизайн и луксозно оборудване, а и много впеечатляващ с практичните си качества в ежедневието. Ако спрете своя избор на Touareg eHybrid1, можете да сте сигурни, че сте заложили на авангардна, насочена към бъдещето технология на задвижване.

Plug-in-Hybrid

Touareg eHybrid е модел с plug-in хибридно задвижване, съчетаващо електромотор и бензинов TSI двигател. При достатъчно заредена батерия, потеглянето винаги се осъществява в изцяло електрически режим, без емисии на CO2 и ниско ниво на шума. При активиране на хибридния режим на движение, двата вида задвижване се съчетават и достигат максимална системна мощност от 280 кВт (381 к.с.). Важен акцент при този режим е взаимодействието между информацията в навигационната система и контрола на задвижването. При въвеждане на желаната крайна точка на пътуването и движение с включен хибриден режим според указанията на навигационната система, двигателят с вътрешно горене и електромоторът работят съвместно и в оптимален баланс по целия маршрут.

Image
Image

HD Matrix предни светлини

Матричната система HD Matrix на предните светлини се грижи не само за осигуряване на отлична видимост нощем, но и за допълнителното улеснение на водача. Във всеки фар има над 19 000 LED светодиода с индивидуално управление.

Благодарение на тях, при включени дълги светлини вашият Volkswagen може да прожектира различни знаци - напр. хоризонтална маркировка върху пътното платно, които да ви помогнат при преминаване през стеснени участици в ремонт на магистралата или да поддържате стабилно лентата за движение. Освен това, матричната система HD Matrix на предните светлини подобрява действието на функцията Dynamic Light Assist.Това означава, че зоните около останалите участници в движението и пътните знаци могат да бъдат "изрязани" още по-прецизно от обхвата на вашите дълги светлини. И не на последно място - винаги когато потегляте или оставяте автомобила паркиран, матричната система HD Matrix ще ви зарадва с приятна светлинна анимация.

Image
Image

Самоуверена осанка

Новият Touareg е SUV модел за хора с високи изисквания - и демонстрира това ясно със своя забележително усъвършенстван дизайн. Експресивното оформление на предницата с нейните открояващи се въздушни отвори и мощните форми в задната част поставят акцент върху спортното излъчване на Touareg. Неговите балансирани пропорции подчертават в еднаква степен елегантността и размерите на модела, които го правят комфортен спътник в дългите пътешествия.

Image
Image

Заемете своето място и се наслаждавайте

Интериорът на Touareg веднага прави впечатление със стилното изпълнение на интериора. Елегантните двойни шевове вече преминават от арматурното табло в облицовките на вратите. Нивата на оборудване Elegance и R-Line се отличават с предлагани като стандартно и допълнително оборудване фини акценти под формата на декоративни панели от алуминий и благородна дървесина с естествена повърхност, допълнени с ефектни светлинни линии. Висококачествените, хармонично съчетани материи са залог за приятна атмосфера в купето.

Image
Image

Личи отдалеч, дори и в тъмнината.

Още при включването им, предните светлини HD Matrix дават ясен знак за своите възможности, демонстрирайки ярка и характерна светлинна прожекция. Светлинната графика на Touareg се допълва от светеща лента над радиаторната решетка и амбиентно осветление, което прожектира емблемата на марката върху земята при отваряне на вратите. Светлинна лента има и в задната част, където емблемата в средата свети в червено.

Image
Image

Индивидуално осветление според настроението

Стандартното оборудване на Touareg включва индиректно осветени декоративни елементи в интериора. За приятната атмосфера в купето се грижи допълнително предлаганото амбиентно осветление в бяло, а от ниво на оборудване Elegance нагоре разполагате с допълнителна възможност за избор и поръчка на амбиентно осветление в 30 различни цвята. При него долната и горната част на интериора могат да бъдат осветени в различни цветове независимо една от друга, като при задаване на два различни цвята, основният цвят се използва и за екраните. По този начин можете да създадете много различни светлинни оформления в зависимост от вашето настроение.

Image

18 пътя към седмото небе

Просто седнете, отпуснете се и се насладете - седалките ergoComfort не само изглеждат елегантно, но предлагат и изключително удобство за гърба.

  • Кожени тапицерии на централните части от тапицериите и вътрешните части на страничните опори на седалките
  • 18 вида настройки с 4-степенна лумбална опора и електрорегулиране на страничните опори на седалката и облегалката. Допълнително оборудване с функция за запаметяване.
  • Допълнителна възможност за вентилация на седалката
  • Или допълнително оборудване с масажна седалка със система за вентилация и осем различни програми за масаж
Image
Image

На ваше разположение само с едно докосване

Стандартната навигационна система "Discover Pro Max" е флагманът сред навигационните системи на Volkswagen:

  • Сензорен TFT цветен екран с диагонал 38,1 cм (15 инча)
  • Обединан визуално с блока на контролните прибори с цифрови показания Digital Cockpit с диагонал 31,2 cм (12,3 инча)
  • Възможност за управление с гласови команди, жестове или докосване
  • Включва FM радиоприемник, три USB гнезда (още два с допълнителния пакет оборудване "Connectivity") и Bluetooth интерфейс "Business" за свързване на мобилен телефон (интерфейсът "Komfort" е включен в допълнително предлаганата система App-Connect)
  • DAB+ цифров радиоприемник
  • Инсталирани навигационни карти за цяла Европа
  • Нови навигационни карти с висока разделителна способност
  • Навигация с водене в точната пътна лента
  • Подобрено гласово управление
  • Глобално търсене
  • Безжичен App-Connect (допълнително)
Image

По-удобно управление на функциите с Innovision Cockpit

Блокът с цифрови показания на контролните прибори и екранът на инфотейнмънт системата с диагонал 38,1 см (15 инча) формират обща извита стъклена повърхност - Innovision Cockpit.

  • Функциите при него се управляват чрез докосване, жестове или гласови команди
  • Функциите се изобразяват в графики и анимации
  • Началният екран може да бъде оформен индивидуално
  • Могат да се програмират свободно директни бутони за любимите функции и преки връзки
  • Определени показания могат да бъдат увеличени
Image

Въодушевяващ звук за нови пътешествия

С допълнително предлаганата озвучителна система1 "DYNAUDIO Consequence" новият Touareg се превръща в пътуваща концертна зала:

  • 7.1 Dolby съраунд звук с 14 озвучителни тела в целия интериор
  • Четири високочестотни, две средночестотни, четири басови и две ефектни озвучителни тела в задната част
  • Един централен високоговорител отпред и един събуфер в багажното отделение
  • Крайно стъпало на усилвателя с мощност 730 W
Image

Повече динамика в завоите, повече удобство при паркиране

Допълнително предлаганото управление на всички колела, опри скорост на движение до 37 км/ч задните колела завиват в обратна на предните колела посока, намалявайки диаметъра на завой над един метър. При по-висока скорост ба движение, задните колела се насочват паралелно с предните колела, придавайки повече динамика и стабилност на Тouareg при маневри за смяна на лентата.

Image

В отлична форма, дори и в тежки терени

С допълнително предлагания Offroad пакет можете да разширите възможностите на новия Touareg извън пътя. При него към седемте стандартни профила на шофиране се добавят и профилите "ЧАКЪЛ" и "ПЯСЪК", които адаптират интелигентно настройките на двигателя и трансмисията към съответните обстоятелства. Освен това, новият Touareg с Offroad пакет се отличава с:

  • По-здрава защита на радиатора, акумулаторната батерия, дъното на каросерията и горивния резервоар.
  • Обемът на горивния резервоар е увеличен на 90 литра за осигуряване на по-дълъг автономен пробег.
  • Оборудването включва две халки за теглене, които могат да поставят по една отпред и отзад при движение в тежък пресечен терен.
  • Включената в стандартното оборудване система за двойно предаване 4MOTION задвижва независимо четирите колела.
Image

Прецизно управление и стабилност по завоите

Активните стабилизатори на предния и задния мост  ограничават страничния наклон на каросерията в завоите. Благодарение на електромеханичния вместо хидравличен принцип на работа, Touareg реагира много бързо и прецизно на движенията на волана дори при ниски скорости. При по-динамично шофиране в завои, допълнително предлаганата система намалява т.нар. недозавиване, снижавайки тенденцията към изтласкване на предния мост към външната част на завоя.

Image

Оборудван за тежки приложения

Новият Touareg е в състояние да тегли прикачни товари с тегло до 3,5 тона като например лодки или ремаркета за превоз на коне. Предлаганият като допълнително оборудване теглич се прибира напълно под задната част и се разгъва и заключва в работно положение автоматично с натискането на един бутон. Тъй като маневрите с ремаркета не са твърде лесна задача, можете да се възползвате от функцията за асистенция "Trailer Assist".

Image

Поддържа желаната от вас посока и дистанция

С допълнително предлагания Travel Assist имате на ваше разположение изключително полезен асистент зад волана. Системата може автоматично да поддържа избраните от вас лента за движение и дистанция до автомобила отпред, както и зададената  максимална скорост.

Travel Assist използва функцията за адаптивно управление в лентата за движение, поддържайки активно траектория в средата на избраната лента. При това системата се адаптира към вашия стил на шофиране и може да насочва автомобила по-наляво или по-надясно в желаната лента, вместо да следва точно средата й.

В комбинация с навигационната система, функционалността на Travel Assist се разширява и включва превантивен темпомат и асистент за завои. С тяхна помощ Travel Assist е в състояние да адаптира самостоятелно скоростта на движение към конкретните ограничения на скоростта и профила на маршрута (завои, кръстовища с  кръгово движение и т.н.).

В съчетание с автоматичната трансмисия, системата осигурява комфортно и удобно движение в задръствания и натоварен трафик с често спиране и тръгване.

Image

Aвтоматичен контрол на дистанцията ACC и асистент за аварийно спиране „Front Assist“. Поддържа желаните от вас скорост и дистанция

Aвтоматичен контрол на дистанцията ACC

Автоматичният контрол на дистанцията ACC поддържа предварително зададените от водача стойности на максималната скорост и дистанцията до движещото се отпред превозно средство. В комбинация с  навигационната система, функционалният обхват на ACC се разширява с превантивен контрол на скоростта и асистенция при преминаване през завои.

ACC може да коригира скоростта на движение и в съответствие с конкретните ограничения на скоростта и профила на пътя (завои, кръстовища с кръгово движение и т.н.).

В съчетание с автоматичната трансмисия, системата осигурява комфортно и удобно движение в задръствания и натоварен трафик с често спиране и тръгване.

Асистент за аварийно спиране "Front Assist"

Стандартният асистент за аварийно спиране "Front Assist" с функция за разпознаване на пешеходци и велосипедисти може да ви предупреди при възникване на критични ситуации с пешеходци, велосипедисти и други превозни средства на пътя и дори да спре автоматично при нужда.

Image
Image

Вашият нов Touareg се държи отлично на пътя и паркира сам.

С допълнително предлагания асистент за паркиране "Park Assist Pro" вашият Volkswagen може не само да ви каже дали мястото за паркиране, покрай което преминавате е достатъчно голямо - той може и да паркира вместо вас.

При движение със скорост до 40 км/ч "Park Assist Pro" може автоматично да търси и преценява свободните места за успоредно паркиране, а ако скоростта не надвишава 20 км/ч, асистентът търси и подходящи места за перпендикулярно паркиране.

След като изберете някое от подходящите свободни места, трябва просто да стартирате маневрите на паркиране, които "Park Assist Pro" може да извърши вместо вас. Ви просто трябва да наблюдавате процеса и да се намесите, ако е необходимо.


Възможностите на "Park Assist Pro" не се изчерпват с това, защото асистентът може и да излиза от успоредни места за паркиране, както и да ви помогне при неуспешна маневра за паркиране, като завърши процеса вместо вас.

"Park Assist Pro" ви дава възможност да контролирате и маневрите за влизане и излизане от мястото за паркиране от вашия смартфон - единственото , което трябва да направите, за да ползвате това удобство, е да инсталирате приложението "Park Assist Pro".

След като вашият Volkswagen открие подходящо за паркиране място, можете да излезете от автомобила и да стартирате процеса на паркиране отвън с помощта на вашия смартфон.

Тъй като процеса на излизане от мястото за паркиране също може да се извърши дистанционно, вече няма да изпитвате неудобство в тесни пространства при влизане в автомобила.

Image

Следи ситуацията и зад ъгъла.

Кой от нас не е попадал в ситуации с лоша видимост, налагащи напрегнато надничане зад ъглите и внимателно оглеждане на кръстовищата? Допълнително предлаганият асистент за кръстовища може да ви помогне да се справите бързо и безопасно с подобни ситуации. Системата използва радарен сензор и ако при скорост на движение до 30 км/ч установи наличието на друго превозно средство, пресичащо пътя, може да подаде визуален и звуков предупредителен сигнал. Ако скоростта на движение е до 10 км/ч, системата може да предприеме и автоматично аварийно спиране.

Image

Функция за наблюдение на зоната около автомобила "Area View". Вижте всичко наоколо.

Маневри по оживените централни улици, паркиране в тесните многоетажни паркинги и движение извън утъпканите пътища - животът ни изправя пред много ситуации, в които водачът сякаш се нуждае от няколко чифта очи... Включената в допълнителното оборудване функция "Area View" ви дава удобството на четири камери, които следят зоната около автомобила и ви предоставят пълната картина на екрана на инфотейнмънт системата. Така можете да видите по-добре бордюрите, маркировките на паркингите и дори да надникнете зад ъглите.

Image

VW Connect за вашия нов Touareg

Ако пожелаете, на ваше разположение от самото начало ще бъдат пълната свързаност с интернет и многобройните услуги в гамата на VW Connect. След еднократна активация и регистрация с вашия Volkswagen ID можете лесно и безплатно да се възползвате от удобствата на иновативните онлайн услуги.

VW Connect прави ежедневието във вашия Volkswagen не само по-приятно, но и по-комфортно, осигурявайки ви достъп до важна информация за автомобила и полезни функции като обаждането на пътна помощ при повреда или планирането на следвщото посещение в сервизния център.

Приложението Volkswagen App за вашия смартфон ви дава удобна възможност да следите дистанционно най-важните данни за вашия Volkswagen - можете например да проверите оставащия пробег или дали всички врати и прозорци са затворени.

Image

VW Connect Plus. Открийте нещо ново - когато сте на път или в интернет

Гамата дигитални услуги на Volkswagen е истинска нова вселена, която издига свързаността на ново, по-високо ниво - ако пожелаете, VW Connect Plus може да ви предложи допълнително многобройни интелигентни технологии.

Сред тях са интелигентната навигация, която ви осигурява актуална информация за пътнотранспортната обстановка, за съответните промени в маршрута и ви предупреждава за затруднения в трафика в практически реално време. Онлайн актуализациите на навигационните карти  гарантира тяхната максимална точност и адекватност по всяко време, а с помощта на най-актуалната информация за цените на горивата на бензиностанциите и свободните места за паркиране в многоетажни и обществени паркинги ще пристигнете още по-спокойни до желаната цел. Услугата уебрадио на свой ред ви осигурява цялото богатство и предимства на интернет радиостанциите и улеснява значително търсенето и възпроизвеждането на любимите ви радиопредавания и подкасти.

Image

App-Connect. Инфотейнмънт и забавления във всеки момент.

App-Connect ви дава свободата да използвате лесно и удобно своите любими приложения и съдържание. Желаната от вас музика, новини, навигационни карти и аудиокниги се прожектират на екрана на  инфотейнмънт системата и можете да ги управлявате удобно и безопасно в непосредственото си зрително поле. На разположение  два интерфейса за смартфон интеграция - Apple CarPlay и Android Auto от Google. Особено лесно и приятно е използването на възможността за безжично свързване на мобилните устройства.

Image

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.