1. Новини и събития
  2. Новият Transporter
10.06.2024
Представяне

Новият Transporter

Първи поглед към емблематичния изчистен дизайн на седмото поколение на модела

New Transporter
  • С типичните изчистени форми на предната, страничната и задната част на каросерията, новият Transporter1 следва уверено стилистичната ДНК на своите предшественици, представяйки нова интерпретация на успешните традиции
  • Независимо от гледната точка, външният дизайн на новия Transporter от Volkswagen Лекотоварни автомобили показва ясно, че моделът е наследник на T6.1
  • С изцяло новото седмо поколение, Volkswagen Лекотоварни автомобили пренася дизайна на Transporter в модерната епоха
  • Три модела с обща история - съвременното иновативно семейство на легендарния Bulli се формира от Multivan, ID. Buzz и новия Transporter

Хановер, 29 май 2024 година - Volkswagen Лекотоварни автомобили представя първите подробности около дизайна на новото поколение Transporter. "С изцяло новия Transporter ние пренасяме гените на нашия емблематичен модел в модерната епоха", споделя главният дизайнер на Volkswagen Лекотоварни автомобили Алберт Кирцингер и допълва - "Стилистичните детайли в седмото поколение на Bulli следват характерните черти на неговите шест предшественика и са свежа тяхна интерпретация. Това също е част от традициите - всеки нов Volkswagen Transporter е поставял своеобразно ново визуално начало, изграждайки стилистичен мост между дългата история, настоящето и бъдещето на марката. Именно този подход поддържа актуалността на легендарната моделна линия в продължение на над осем десетилетия, превръщайки я в най-успешното семейство ванове в този клас в световен мащаб." Предварителните продажби на новия Transporter в Европа вече стартираха, а пазарната премиера на новото поколение е планирана за първото тримесечие на 2025 година.


Емблематичната за Bulli ДНК: "Достатъчен е само миг, за да разпознаете новия, обновен от първия до последния милиметър Transporter и да го определите като истински наследник на T6.1 и член на фамилията на легендарния "Bulli", убеден е главният дизайнер Алберт Кирцингер и продължава - "Дизайнът следва последователно заложената в генетичния код на Bulli ДНК. Това личи добре още в основната форма на каросерията с характерния за тази моделна фамилия контур под страничните прозорци - "линията на Bulli", както я наричаме. Други елементи от тази уникална по своя характер ДНК могат да се открият и в останалите области на външния дизайн, превръщайки новия Transporter в същински оригинал в класа." Ето и отделните особености в дизайна на новия Transporter.


Предната част: Т5 е загатнат във формата на радиаторната решетка, част от Т6.1 може да се открие в предните светлини, а духът на Т1 личи в емблематичните и типични линии. Едновременно с това, всички тези познати от историята детайли са еволюирали значително в новата външност на Volkswagen Transporter. В същото време, дизайнът отдава дължимото и на актуалното моделно семейство на Bulli и според главния дизайнер.


Страничният силует: Погледнато отстрани дългото между 5050 и 5450 милиметра ново издание на Transporter демонстрира характерната за Bulli линия. "Подобно на T6.1, ние удължихме горния контур на предните светлини в страничния силует, където тя продължава чак до задната част и създава добре изразена извивка. Именно това е "линията Bulli", която разделя горната и долната част на каросерията и отдава дължимото на стилистиката на първообраза T1", посочва още Кирцингер. Дизайнът на колела на Transporter (от 16-, 17- и 19-цола) също е изцяло обновен. Особено впечатляващи са 19-цоловите алуминиеви колела Indianapolis с полирани фланци и черно лаково покритие на шестте спици и вътрешни повърхности. Капакът за зареждане с гориво отново е разположен оптимално от гледна точка на лесния достъп - при дизеловите и plug-in хибридните версии той е интегриран в областта на средната странична колона на покрива както при T6.1 и големия Crafter. Капакът на електрическото гнездо за зареждане на моделите с plug-in хибридно и изцяло електрическо задвижване е разположен под десния фар.


Задната част: Оформлението на задната секция на каросерията на седмото поколение на Volkswagen Transporter се отличава със своя хомогенен дизайн, отразяващ ясните и характерни черти на Bulli. Моделът отново ще се предлага в два варианта - с голям вертикално отварящ се заден капак и с двукрила задна врата. Въпреки пълното стилистично и технологично обновление на новата генерация, поразителната форма на задните светлини с LED точки отстрани създава стилистична връзка с решението, използвано при поколението Т5. "С хоризонталната линия под задното стъкло и издържаната в черно лента на дръжката над регистрационния номер се постига ефект на плавна хоризонтална ивица между С-образните блокове на задните светлини, която използваме и в задната част, за да подчертаем емблематичната чистотота в дизайна на новия Transporter", споделя Алберт Кирцингер и допълва - "Както винаги в дизайна на лекотоварните модели на Volkswagen няма лишени от логика линии. Ярък пример в тази насока са вече споменатите хоризонтални линии под задното стъкло и над лентата на дръжката, които рамкират емблемата на Volkswagen и преливат с изключителна прецизност в задните светлини." С всичко това, седмото издание на Transporter отново олицетворява формата, която следва неотклонно функцията. Задният капак, респ. двукрилата врата са друг отличен пример в това отношение със своя навлизащ дълбоко в бронята отвор -решение, което допринася за снижаване на товарния праг до ниво от едва 575 до 638 милиметра в зависимост от версията и изпълнението.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.