Autochoice Новини

Тук можете да намерите всички най-актуални новини от Autochoice.

  1. Новини и събития
  2. Преустройство през лятото: Заводът на Volkswagen Лекотоварни автомобили се подготвя за новия Multivan и за ID. BUZZ
18.10.2020
НОВИНИ ОТ СВЕТА НА ТЕХНОЛОГИИТЕ

Преустройство през лятото: Заводът на Volkswagen Лекотоварни автомобили се подготвя за новия Multivan и за ID. BUZZ

В рамките на четири седмици са извършени над 500 дейности за техническа поддръжка и модернизация на производствените мощности.

T 6.1

Масивна модернизация на производството на Volkswagen Лекотоварни автомобили в Хановер: по традиция марката използва времето на лятната ваканция на своите служители, за да извърши необходимите дейности за техническа поддръжка и модернизация на производствените мощности.

На фокус тази година са производствените мощности за моделното семейство на Bulli: наследникът на актуалния Multivan (от 2021 г.) и ID. BUZZ (от 2022 г.).


Volkswagen Лекотоварни автомобили продължава с пълна сила модернизацията на предприятието в Хановер. Д-р Йозеф Баумерт, член на управителния съвет на марката, отговарящ за производството и логистиката: "С предприетите през тази година мерки за модернизация ние продължаваме последователната стратегия за автоматизация и дигитализация на производството. Ние преустройваме изцяло производството в Хановер, за да можем в бъдеще наред с успешните ни T6.1 модели, да сглобяваме също очаквания догодина нов Multivan във варианти с двигател с вътрешно горене и хибрид, както и изцяло електрическия ID.BUZZ. Това е ясен знак и сериозна ангажираност за бъдещето на нашето предприятие."

В рамките на триседмичната пауза на производството, както и на допълнителната седмица с намален капацитет на производството, са извършени над 500 отделни процедури за техническа поддръжка и модернизация на производствените мощности. В центъра на усилията е подготовката за производството на новия Multivan и на изцяло електрическия ID. BUZZ.

Директорът на предприятието Томас Халбом: "С помощта на демонтажа на старите производствени инсталации и монтажа на новите, бъдещето на нашето предприятие най-после придобива обозрим вид. В различните области на производството на превозни средства работиха над 2000 души, за да монтират производствените мощности за новите модели и за да интегрират новите елементи в съществуващите вече производствени процеси."

Част от процедурите, извършени в предприятието:

  • Демонтаж на производствените инсталации за Amarok в областите каросерийно производство, бояджийно отделение и монтаж. Тук в бъдеще ще се правят компонентите, необходими за направата на ID. BUZZ. Извършените дейности засягат площ от 34 000 кв. м.
  • Монтиране на производствените инсталации за  Multivan в областта на каросерийното производство, бояджийното отделение и монтажа на T-моделите, както извършване на необходимите допълнителни дейности.
  • Старата пресовъчна линия вече няма да бъде използвана и поради това е демонтирана. Отпадането на старите преси и повишаването на енергийната ефективност на актуалната инсталация в пресовъчния цех е довела до намаляване на емисиите CO2 с 4200 т.
  • Адаптиране и модифициране на конвейерната технология в рамките на бояджийното отделение с цел интегриране на новия Multivan, както и в областта на монтажа с оглед на предстоящата интеграция на ID. BUZZ.
  • Модифициране на новата BiColor-бояджийна инсталация за актуалните модели от T-серията, новия Multivan и ID. BUZZ.
  • Има производствени линии, от които от 2021 година ще слизат едновременно T6.1 и неговия наследник (във варианти с двигател вътрешно горене и хибрид). Това засяга множество процеси в областта на монтажа. Завършени са и много проекти по интеграцията на монтажа на новите модели.

 

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.