АКТУАЛНО ЗА СЕРВИЗА
07.09.2017

Ценово предимство на Volkswagen оригинални водни помпи и антифриз

През септември
service

Работата на водната помпа е да поддържа циркулацията на охладителната течност (антифриза) в охладителната система от радиатора до двигателя и обратно. Помпата набавя енергията, нужна за работата ѝ, от двигателя. В много случаи водната помпа е част от ангренажната система на автомобила, което налага нейната задължителна смяна заедно с ангренажния ремък и ролките, тъй като нейното зъбно колело търпи същото износване като другите компоненти и пропускане смяната на помпата може да причини сериозни повреди на двигателя. Същото правило се отнася и когато помпата е задвижвана от пистовия или генераторния ремък - когато той и ролките, свързани с него, се сменят, трябва да се смени и помпата.

Водните помпи изпомпват охладителната течност през блока на двигателя, водните съединения и радиатора, за да се отнеме топлината, която двигателят образува. Охлаждащата течност, която попада между лопатките на перката на водната помпа, се изхвърля навън чрез центробежна сила. Създава се вакуум в центъра на основата на водната помпа. Течността се изтегля от водния радиатор към водната помпа чрез най-долния маркуч. Охладителната течност след това циркулира през двигателя, отнемайки излишната топлина и след това отново се връща към радиатора, където чрез него излишната топлина се освобождава във въздуха.

Анализи разкриват, че най-честите причини за повреда на водната помпа са замърсявания на охладителната течност, излишни вибрации и неравномерно натоварване. Замърсената охладителна течност може да съдържа абразивни частици, които причиняват преждевременна повреда на уплътнението на оста на помпата.

Volkswagen Оригинални водни помпи осигуряват максимум охлаждане, оптимална работа и поддържат правилната работа на охладителната система на автомобила.

Volkswagen Оригинален антифриз защитава от замръзване, осигурява топлинна защита и защита от корозия, а при екстремни условия, осигурява оптимална мощност на двигателя.

През септември можете да се възползвате от 10% ценово предимство на Volkswagen оригинални водни помпи и антифриз.