Autochoice Новини

Тук можете да намерите всички най-актуални новини от Autochoice.

  1. Новини и събития
  2. Заключителни тестове на изцяло новия Passat Variant
14.07.2023
Новини от Volkswagen

Заключителни тестове на изцяло новия Passat Variant

14 юли, 2023 година

New Passat Variant

−Деветото поколение на Passat ще бъде по-голямо, по-комфортно и с още по-високо качество на изпълнението

−MQB evo – новият етап в развитието на модулната платформа за модели с напречно разположени двигатели на Volkswagen използва plug-in хибридни варианти на задвижването с до 100 километра автономен пробег на електричество

−По-високо ниво на комфорт при дълги пътувания благодарение на висококачествените нови седалки ergoActive и новата система на окачването с адаптивно управление

−Новите поколения на арматурното табло и инфотейнмънт системата осигуряват леко и интуитивно управление на функциите


Изцяло новият Passat Variant ще отбележи своята световна премиера в края на месец август. Сега Volkswagen обявява официално първата предварителна информация и дава повече подробности за качествата и възможностите на следващото поколение Passat. Оборудването на новия модел включва множество иновации като интуитивна концепция на показанията и управлението на функциите на арматурното табло, висококачествено изпълнение на интериора, нова система на окачването с адаптивно управление, първокласни седалки и plug-in хибридни варианти на задвижването с автономен пробег на електричество до 100 километра. Изцяло новият Passat Variant, който ще излезе на пазара през първото тримесечие на 2024 година, е деветото поколение на един от най-успешните автомобили в средния клас в световен мащаб - с над 50-годишна история и повече от 30 милиона продажби.

Image

В процеса на проектиране на изцяло новия Passat Variant, инженерите на Volkswagen са постигнали максимално оползотворяване на възможностите на MQB evo - най-новият етап от развитието на модулната платформа за модели с напречно разположени двигатели на концерна Volkswagen. Кай Грюниц, член на управителния съвет на марката, отговарящ за технологичното развитие, споделя - „Основните приоритети при разработката на изцяло новия Passat бяха фокусирани върху повишаването на комфорта на возене и пътуването на дълги разстояния, което клиентите със сигурност ще усетят веднага. Наред с множеството други подобрения, основен принос в тази насока имат по-дългото междуосие и новата ходова част с адаптивно управление на окачването с двуклапанни амортисьори. Паралелно с това нашата изцяло нова концепция на показанията и управлението на функциите на арматурното табло осигурява лекота и интуитивност, а седалките с функции за масаж и климатичен контрол са ярка илюстрация на първокласните стандарти в интериора.“


Image

Разработена е изцяло нова концепция за промяна на вътрешната архитектура, а благодарение на широкото използване на висококачествени материали и ефективната шумоизолация, цялостното усещане за качество и комфорт в купето са изведени на ново, осезаемо по-високо ниво. Ако клиентът желае, новият модел може да се оборудва със седалки ergoActive за водача и неговия спътник отпред, които в зависимост от версията и нивото на оборудване предлагат до 14 вида настройки с електрически механизъм, както и възможност за индивидуално конфигуриране на функциите за масаж и активна климатизация.

Нова концепция на показанията и управлението на функциите. Новата вътрешна архитектура на Passat Variant е последователно отражение на внимателната оценка на отзивите и препоръките от страна на клиентите на Volkswagen. Специалистите на марката са използвали тази ценна обратна връзка в своя стремеж да постигнат възможно най-интуитивно управление на функциите в автомобила. Благодарение на положените в тази насока усилия, новият Passat Variant ще излезе на пазара с изцяло ново арматурно табло и нова инфотейнмънт система. Стандартното изпълнение на централния екран на таблото е с диагонал 32 сантиметра (12,9 инча), а като допълнителна възможност или в зависимост от оборудването ще се предлага и нов екран с диагонал 38 сантиметра (15 инча). Под екрана на инфотейнмънт системата са разположени сензорните плъзгачи с подсветка за леко, плавно и естествено регулиране на функции като вътрешната температура и силата на звука. Наред с тези промени и новости, в допълнителното оборудване на новия Passat Variant Volkswagen ще предложи и нов head-up дисплей, който прожектира най-важната за водача информация директно върху челното стъкло по начин, създащ усещане за триизмерна виртуална картина  пред автомобила. В допълнение, бутоните върху мултифункционалния волан отново са физически, а не сензорни и дават възможност за още по-лесен контрол на функциите без отвличане на вниманието на водача.

Повече пространство на задните места. Изцяло новият Passat Variant е значително по-голям и просторен от своя предшественик. Увеличената с 14 сантиметра обща дължина на каросерията разширява осезаемо пространството в областта на краката на пътуващите на задния ред седалки с още 5 сантиметра. Полезният обем на багажното отделение също е увеличен с 40 литра и вече достига минимум 690 литра (при използване на обема до горния ръб на облегалките на задните седалки), а след сгъване на облегалките на задната седалка увеличението е с цели 140 литра до общо 1920 литра.

Image
Image

Нова система на окачването DCC Pro и интеграция на Vehicle Dynamics Manager. Усъвършенстването на характеристиките на ходовата част включва множество индивидуални мерки като повишената устойчивост на странични напрежения и способността за поемане на по-голямо аксиално натоварване в четиризвенната конструкция на задния мост (нарасналата стабилност на задния мост води до автоматично повишаване на активната безопасност и динамиката в поведението на автомобила), новите настройки на кормилната уредба с електромеханично сервоуправление, усъвършенстваните напречни стабилизатори и амортисьори, както и конструктивните промени за оптимизация на работата на окачването с различни размери колела. По-директното предавателно отношение на кормилната уредба и по-дългото междуосие на изцяло новия Passat Variant също имат сериозен положителен ефект върху динамичните характеристики в поведението на пътя.

Под формата на значително усъвършенстваното поколение на адаптивното окачване DCC Pro с двуклапанни амортисьори, Volkswagen предлага допълнителна възможност за оборудване на своя бестселър. Тази високотехнологична система реагира светкавично и адекватно на промените в настилката, ситуацията на пътя и стила на шофиране, отчитайки параметри като ъгъла на отклонение на волана, действието на спирачната система и стойностите на ускорението в надлъжна и напречна посока. Идеалните параметри за амортизация се изчисляват мигновено и индивидуално за всяко от колелата и се изпълняват в рамките на част от секундата от амортисьорите с двуклапанен механизъм. Водачът има възможност да променя настройките на DCC по желание  и според индивидуалните си предпочитания – от много комфортно возене до много спортно и динамично поведение на пътя. С други думи – новият Passat Variant е в състояние да предложи най-доброто от двата свята и да гарантира едновременно по-висок комфорт и повече динамика.

Системата Vehicle Dynamics Manager е включена в стандартното оборудване на новия модел. Тя е част от функционалната гама на MQB и бе представена за първи път в актуалното поколение на Golf GTI. VDM контролира работата на електронната блокировка на диференциала (XDS), на компонентите за контрол на страничната динамика на поведението и работата на амортисьорите на адаптивната ходпва част DCC Pro. Благодарение на Vehicle Dynamics Manager и неговите възможности за селективен контрол на характеристиките на ходовата част чрез целево прилагане на спирачно усилие и промяна на твърдостта на амортисьорите на всяко от колелата, поведението на автомобила на пътя вече е още по-неутрално, стабилно, прецизно и динамично.

Ярко осветяване на пътя. Високите нива на оборудване на новия Passat Variant ще се предлагат с новото поколение матрична LED система на предните светлини IQ.LIGHT. Тези мощни фарове са с по-тясна форма от тези при предходната версия и използват нова, високоефективна функция на дългите светлини с повишен до около 500 метра обхват. Дизайнът на задната част на новия модел на свой ред се отличава с непрекъсната хоризонтална LED лента, свързваща двата блока на задните светлини.

TDI, TSI, eTSI и eHybrid. Благодарение на гъвкавостта на модерната платформа MQB evo, изцяло новият Passat Variant предлага изключително богата гама от различни видове задвижване – съвременни турбодизелови двигатели (TDI), високотехнологични бензинови двигатели с турбокомпресор (TSI), комбинация от бензинов турбодвигател и mild хибридна (eTSI) или plug-in хибридна система (eHybrid). Автономният пробег на електричество при новите plug-in хибридни задвижвания е увеличен значително в сравнение с предходното поколение и в зависимост от вида и нивото на оборудването достига до 100 километра. Значително съкратено при всички eHybrid версии е и времето за зареждане на станции с променлив ток, а за първи път в стандартното оборудване на Passat Variant е включена и възможността за зареждане на правотокови (DC) бързозарядни станции.

Image
Image

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.