Autochoice Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. 10 мита за електрическите автомобили
07.11.2019
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

10 мита за електрическите автомобили

ID Family

e-mobility

Мит 1. Никой не може да си го позволи.

Факти:

  • ID.3 струва колкото Golf TDI
  • Електричеството е по-евтино от нефта
  • Минимални такси

Атрактивните електрически автомобили стават все по-достъпни. Например, цената на батерията намаля драстично с 80% през последните 10 години. С ID.3, Volkswagen представя електрически автомобил, чиято цена е точно колкото струва Golf TDI. В допълнение, текущите разходи за един електрически автомобил са по-ниски. Това е така, защото цената на електричеството е по-ниска от тази на петрола и дизела, има по-малко такси за плащане и разходите за поддръжка са около една трета от тези на автомобилите с конвенционално задвижване. Когато погледнем всички разходи, електрическите автомобили са полезна придобивка за все повече хора.

Мит 2. Няма достатъчно зарядни станции.

Факти:

  • Wallbox-овете позволяват лесно зареждане у дома
  • 100 000 зарядни станции в Европа

Броят на зарядни станции расте много бързо. Когато се движиш из града никак не е трудно да намериш разнообразни места за зареждане, разположени на паркинги, пред големи вериги магазини или пък молове. В идеален случай, можеш всеки път да зареждаш твоя електромобил у дома чрез Wallbox (уолбокс). Така можеш сутрин да сядаш в своя автомобил и да започваш деня пълен с енергия.

Мит 3. Зареждането отнема твърде много време.

Факти:

  • Кратко време за зареждане
  • ID.3 може да се движи до 125кВт
  • Мобилни приложения показват пътя до най-близката зарядна станция

Наистина нямате нужда от бързо зареждане на електрическия си автомобил толкова често, колкото си мислите. Около 70% от процеса на зареждане се случва вкъщи или на работа. Следователно ще си тръгвате с напълно заредена кола. А ако трябва бързо да заредите колата си за по-дълго пътуване, възможностите на ID.3 са зареждане с максимална мощност от 100 до 125 кВт. За 30-минутно спиране на бензиностанция, това електричество е достатъчно, за да изминете най-малко 260 километра.

Мит 4. Електрическите автомобили могат да се движат само на къси разстояния.

Факти:

  • Изминават до 550 километра
  • Зарядни станции с висока мощност на всеки 120 км в Европа

Проблемът с разстоянието отдавна се е превърнал в минало: Последните електрически автомобили изминават до 550 километра.Инфраструктурата за зареждане също се подобрява непрекъснато – особено по магистралите и главните пътища.

Мит 5. Електрическите автомобили са твърде опасни.

Факти:

  • Няма риск при зареждане в дъжд
  • При катастрофа електрическия поток се прекъсва незабавно
  • При гръмотевична буря фарадеева клетка предпазва електрическия автомобил

Електрическите автомобили гарантират възможно най-висока сигурност – както всички автомобили разрешени за употреба в Германия и Европа. Специални защитни системи предотвратяват риска от пожар и елетрически шок. Например, в случай на катастрофа, електрическия поток от батерията се прекратява незабавно. Освен това, Volkswagen са поставили батериите в голям, удароустойчив блок в долната част на каросерията, като по този начин се предпазват от деформация. ADAC тестове непрекъснато показват, че риска от пожар е по-нисък при е-автомобилите, отколкото при автомобили с ДВГ. Процеса на зареждане е напълно безопасен през цялото време и също така може да си зареждате автомобила докато вали без никакъв проблем.

Мит 6. Електрическите автомобили не правят нищо за околната среда.

Факти:

  • До 90% по-малко вредни емисии отколкото при ДВГ
  • Повишава се зелената енергия в мрежата

Електрическите автомобили имат ценен принос в климатичната защита. Те произвеждат далеч по-малко въглерод от дизеловите и бензинови автомобили. Това важи дори при производството им. През своя жизнен цикъл, Golf TDI произвежда средно около 140 грама СО2 на километър, а е- Golf произвежда само 119 грама. Електрически-зареждащата се кола също се справя добре в сравнение с превозните средства работещи на водород и синтетично гориво. През следващите години това екологично предимство ще става все по-важно, като все по-голямо количество зелена енергия се продава в мрежата на всички основни пазари. В резултат на това, електрическите автомобили автоматично ще бъдат заредени с възобновяема енергия. С ID.3 Volkswagen прави стъпка по-напред, като за пръв път произвежда напълно неутрален въглероден автомобил. Това прави ID.3 пионер в устойчивата мобилност.

Мит 7. Електрическите автомобили са опасни за пешеходците.

Факти:

  • Синтетичен звук задължителен от лято 2019
  • Шум от въртене: над 30км/ч е-автомобилите могат лесно да се чуят.
  • Асистенти и системи за безопасност: оптимална защита за всички участници в движението

За разлика от конвенционалните автомобили, електрическите автомобили нямат двигател с вътрешо горене и поради това са много тихи. По-малкото шум е предимство и няма причина да предствлява риск за пешеходците. Със скорост до около 30км/ч, ID.3 произвежда свой собствен футуристичен звук, който става задължителен за всички е-автомобили от лятото на 2019г. С по-висока скорост, шумът генериран от колелата е достатъчен. В допълнение, е-автомобили като ID.3 използват цялостни системи за помощ и безопасност, за да могат да отговорят на високите стандарти.

Мит 8. Електрическите автомобили са бавни.

Факти:

  • E-автомобилите ускоряват по-бързо от автомобилите с ДВГ
  • Максимален въртящ момент от старта
  • Превъзходният елетрически състезателен автомобил: ID.R ускорява от 0 до 100км/ч за 2,25сек.

Електрическите автомобили са забавни. Елекртическите двигатели притежават много сила, особено когато ускоряват. Всеки, който натисне педала на газта се залепя плавно на седалката, почти като в самолет. Това е така, защото електрическите двигатели имат максимален въртящ момент от старта. В допълнение към това динамично държание на пътя, ID.3 предлага спортно шофиране. ID.R ни показа какво е тхнически възможно: световен рекорд за ускоряване от 0 до 100 км само за 2,25 секунди. Освен това, електрическите автомобили предлагат повече място за краката, т.к.те не се нуждаят нито от двигател с вътрешно горене, нито от скоростна кутия.

Мит 9. Електрическите автомобили изглеждат скучни.

Факти:

  • ID семейството на Volkswagen с иновативен дизайн
  • Пестене на място – е-двигателят позволява поросторен интериор

Вярно е: към днешна дата електрическите автомобили изглеждат доста незабележими. Например, само експерт може да разпознае разликите между e-Golf и обикновения Golf. Но всичко това се променя: ID. семейството на Volkswagen ще има модерен, почти футуристичен дизайн със светещи елементи и фин завършек. Интериорът също се променя: откакто е-двигателите заемат значително по-малко място, пропорциите в интериорния дизайн и пространството са напълно обновени. В бъдеще ще има електрически автомобили за всеки вкус и всяко изискване. Диапазона на ID семейството започва от компактни автомобили и SUVта до модерни ванове.

Мит 10. Няма достатъчно суровини.

Факти:

  • Достатъчно литий за 10 милиарда е-автомобила
  • До 97% рециклиране на батериите в дългосрочен план

Има достатъчно суровини. Със сегашната технология има достатъчно литий за производство на батерии за милиарди електрически автомобили. И дори не се смята факта, че батериите се развиват непрекъснато. Например, необходимото количество кобалт ще бъде намалено от 12 до 6% в средносрочен план. Следователно, доставката на суровини не представлява проблем. Плюс това, старите батерии ще бъдат рециклирани. В дългосрочен план, степента на рециклиране ще достига 97%, така че използването на суровини ще бъде все по-малко.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.