Autochoice Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Новият Passat
08.04.2019
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Новият Passat

Най-успешният среден клас Volkswagen ще бъде първият, който предлага полуавтономно шофиране

New Passat

По-удобен, по-дигитализиран и дори с подобрена интеграция: сериозно обновената осма генерация на Passat отбеляза дебюта си в Женева. Ralf Brandstätter, Главен оперативен директор на бранда Volkswagen: ''Тази пролет 30-милионният Passat ще напусне поточната линия. Това прави Passat най-успешния среден клас модел в света. Техническата актуализация ще затвърди позицията му като един от най-добрите бизнес автомобили.'' Системата Travel Assist ще се предлага за пръв път в новия Passat. Според Ralf Brandstätter: ''Passat винаги е бил отражение на техническия прогрес. И този път не е изключение. Със световното представяне на новата система Travel Assist, нашия бестселър е първият Volkswagen, който позволява полуавтономно шофиране, в почти целия диапазон на скоростта''. Travel Assist се активира от мултифункционалния волан с натискането на един бутон. Водачът трябва непрекъснато да наблюдава системата поради законови съображения и причини свързани с безопасността. За да се гарантира това, Travel Assist (който е активен от 0 до 210 км/ч) проверява дали ръцете на водача са на волана. Капацитивната повърхност на волана позволява да бъде уловено докосване от водача, след което Travel Assist установява, че водача има контрол върху автомобила. Предупредителните сигнали (визуални, звукови и движене на спирачките) ще уведомят водача, ако той си е свалил ръцете от волана за повече от 10 секунди. Ако водачът не реагира, системата Emergency Assist автоматично ще спре автомобила.

Цялата гама от асистиращи системи са налични в новия Passat. Emergency Steering Assist, който повишава безопасността при нестабилно маневриране, също отбелязва дебюта си с Passat. Последното поколение адаптивен круиз контрол ACC, което което освен, че контролира дистанцията, вече реагира на ограничението за скоростта, завои, кръгови кръстовища. Новата мултифункционална камера усъвършенства функцията Lane Assist, като сега разпознава и тревни площи в допълнение към границите на линиите. Volkswagen значително подобри електромеханичното сервоуправление на спирачките (eBKV). Сега системата е стандартна за цялата моделна серия, позволяваща на спирачките да реагират по-бързо. Системата за наблюдение на зоната около автомобила Front Assist в съчетание със системата за разпознаване на пешеходците Pedestrian Monitoring значително могат да скъсят спирачния път. Всички тези сисеми и технологии сега са групирани под едно име - IQ.DRIVE, новата марка за Volkswagen асистиращите водача системи, които проправят пътя към автономното шофиране. Наред с асистиращите сиситеми, Passat представлява най-модерната версия на IQ.DRIVE.

Преработен екстериор и нов дизайн на осветлението

Предните и задни брони, радиаторната решетка и надписа Passat, който до сега беше позициониран централно отзад, са с нов дизайн. В допълнение, новите LED фарове, LED дневни светлини, LED фарове за мъгла и LED задните светлини осигуряват отличителен светлинен дизайн. Ползите от IQ.LIGHT - LED матричните фарове включват интерактивен светлинен контрол и правят нощното шофиране по-безопасно и по-лесно. Две LED проекционни системи осигуряват осветлението на късите и дългите светлини. Мигачите, дневните светлини и страничните светлини също са LED. Мигачите са разположени като хоризонтална лента над фаровете. Те работят като дневни светлини, когато мигачите не са включени.

Водачът може да превключи на автоматични дневни светлини, използвайки Dynamic Light Assist. Passat сам се справя с всичко останало: при притъмняване, активиране на дългите светлини, градско осветление, осветление на магистралата.

Привлекателен интериор

Интериорът на Passat се отличава с нови облицовки на вратите, нови цветове, нови инструменти и нов волан. Стилен светещ надпис Passat заменя аналоговия часовник на таблото. Централната конзола излиза от голямо отделение за съхранение с допълнителен индуктивен интерфейс за смартфони и съседна USB – C връзка. Ново дигитално табло: 3 различни конфигурации на 11,7-инчовия дисплей сега могат да бъдат персонализирани с едно натискане на бутона на новия мултифункционален волан. Звук с топ качество: датския hi-fi специалист Dynaudio внимателно е адаптирал 700-ватовата озвучителна система да пасне перфектно на интериора и да възпроизведе звук с най-високо качество.

Винаги online

Volkswagen осигурява обширна дигитализация по отношение на експлоатацията и информацията в новия Passat. Съвместимите смартфони на Samsung стават мобилен ключ за отваряне и стартиране на Passat. Volkswagen App Connect – интерфейс за интегриране на приложения за смартфон – предлага безжична интеграция на приложения за iPhone за пръв път във Volkswagen, което означава, че Passat може да бъде постоянно online.

Освен подобрени навигационни услуги с информация в реално време, има още нови технологии и предложения, стриймване на услуги, интернет радио, естествен гласов контрол обогатен с онлайн съдържание, безпроблемно използване на онлайн услуги, предоставяни от Volkswagen We. Интернет радиото сега позволява на водача и пътниците да се наслаждават на онлайн радио станции, както и FM, AM и DAB станции от целия свят. Пътниците също могат да свържат техните смартфони, таблети, елекронни четци и други подобни устройства към интернет чрез wi-fi hotspot. Естествения гласов контрол също е наличен в Passat, благодарение на онлайн свързаността. ''Hello Volkswagen'' – това е всичко, което трябва да каже водачът, за да събуди Passat и той да отговори на командите му. Всички ключови функции за навигация, телефон и радио могат да бъдат контролирани с глас. Друга много полезна функция е възможността да се диктуват текстови съобщения – инфотейнмънт системата дори чете всички получени съобщения.

Volkswagen We

Тази дигитална платформа също свързва мобилните услуги от външни партньори. Volkswagen създава пространство за нови концеции, като We Park (безкасово паркиране) и We Deliver (осигуряване на достъп до превозното средство за сервизни партньори).

0 емисии в града

Новият Passat GTE е оборудван с дори по-голяма батерия с енергийно съдържание увеличено от 9.9 kWh до 13.0 kWh – с 31% повече. По този начин се увеличава чистия електрически пробег. Сега Passat може да покрие приблизително 55км** по цикъл WLTP, отговарящ на около 70км** по цикъл NEDC. В допъление, новата конфигурация на режима на работа е направена много по-лесно, за да се запази достатъчен капацитет на батерията за градски дестинации. Както преди, Passat GTE може да бъде временно използван като автомобил произвеждащ 0 емисии и не е подлежащ на пътни такси в големите градове. В същото време комбинацията от електрически мотор и турбо двигател (160kW / 218 к.с.), означава, че Passat GTЕ има предимствата на удобно и безопасно превозно средство на дълги разстояния. Passat GTЕ вече отговаря на ограниченията определени в Евро 6d стандарта за емисии, който се прилага за нови превозни средства от 2021г.

Зареждане чрез електрическата мрежа

Passat GTЕ е оборудван с 3.6 kW зарядно. Когато е включен към конвенционалната електрическа мрежа 230 волта / 2.3 kW, батерията (ако е напълно изтощена), ще се зареди напълно за 6 часа и 15 минути. Времето за зареждане спада до 4 часа, когато зареждането е с wall box или на зарядна станция с 360 волта / 3.6 kW.

Филтър за твърди частици като стандарт

Новият 2.0 TDI Evo е предшественик на нова генерация дизелови двигатели – високо ефективни турбо дизелови двигатели 110 kW / 150 к.с., които произвеждат 10% по-малко вредни емисии, отколкото еквивалентния двигател на своя предшественик. Спектърът на задвижването включва три бензинови двигателя (TSI***) със 110 kW / 150 к.с., 140 kW / 190 к.с. и 200 kW / 272 к.с.. както и три дизелови двигателя (TDI****). Последните са съответно със 88 kW / 120 к.с., 140 kW / 190 к.с. и 176 kW / 240 к.с. Всички TSI и TDI двигатели отговарят на изискванията на стандарта за емисии Euro 6d-TEMP. Дали ще е с бензинов или дизелов двигател, всеки нов Passat е оборудван с филтър за твърди частици.

Ниски разходи

С двигателите си с висок производствен обем, Passat е един от най-икономичните модели в средния клас. Да вземем за пример Passat 2.0 TDI SCR със 110 kW / 150 к.с.: неговия разход е 17,3 цента/км – най-доброто сред преките си конкуренти.

Нова структура на оборудването

Базовото оборудване е с наименование ''Passat'', следвано от ''Business'', а най-високото ниво на оборудване ще бъде наричано ''Elegance''. Business и Elegance могат да се поръчват опционално и с R-line пакет. Ще бъде реализиран и спортен специален модел, който ще бъде лимитиран до производство само на 2 000 автомобила: Passat R-line Edition в изключителен цвят. Специалното издание на модела ще бъде налично с един от двата най-мощни двигателя (176-kW-TDI или 200-kW-TSI) и 4MOTION задвижане на всички колела като стандарт.


Passat Alltrack¹

Версията на Passat Estate с постоянно задвижване на всички колела е кросоувър между Estate и SUV. Стандартната спецификация на Passat Alltrack включва брони, адаптирани за офроуд шофиране, защита на долната част на каросерията, разширения на прага също със защита на долната част и здрави арки над колелата. Благодарение на специалния офроуд режим, модифицирана ходова част с по-голям пътен просвет (172мм) и постоянното задвижване на всички колела 4MOTION, Passat Alltrack се чувства като у дома си на офроуд терен, предназначен за SUV-та.


Забележки:

1) Концептуален автомобил близо до производство

** Обхват, разход на гориво и данни за емисиите са прогнозни величини

*** Всички TSI двигатели са оборудвани с бензинов филтър за твърди частици

**** Всички TDI двигатели са оборудвани с дизелов филтър за твърди частици и SCR катализатор

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.