Autochoice Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Volkswagen e-Golf с награда за Еко Автомобил на годината 2018 в България
22.01.2018
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Volkswagen e-Golf с награда за Еко Автомобил на годината 2018 в България

2018-01-22

e-Golf
  • 100% електрическият е-Golf предлага пробег до 300км, според New European Driving
    Cycle (NEDC) и най-моделни дигитални инструменти и асистиращи системи
  • Volkswagen на глобално и локално ниво се бори електромобилността да стане достъпна масово
  • Нестор Несторов е новият бранд мениджър на марката в България, прие наградата на ПАК присъдена на Volkswagen e-Golf за Автомобил на годината 2018 г. в категория Еко автомобили.

19 януари 2018 г. София. След оспорвана до последния момент надпревара, журито на Прес Авто Клуб България избра Volkswagen e-Golf за Автомобил на годината 2018 г. в категория Еко автомобили. В клуба и съответно в журито гласуват 40 дългогодишни автожурналисти след сериозни тестове на всички претенденти и по многобална точкова система.

Volkswagen е-Golf

е-Golf e 100% eлектрически модел на Golf семейството oт седмо поколение, обновено и представено по-рано през годината. Новото в модела от 2017 г. е увеличеният пробег, който ще бъде от огромно удобство на потребителите. Всекидневно e-Golf ще постига 200км с едно зареждане на батерията, в зависимост от стила на шофиране и употребата на климатика. При тестовете на съответните организации, моделът достига до 300км, според New European Driving Cycle (NEDC), 125 мили според "estimated real-world driving range" (EPA, USA). 

"За нас отличието в категорията Еко Автомобил на годината е от особено голямо значение, тъй като на глобално ниво марката Volkswagen разработи революционна за целия бранш стратегия за електрифициране на моделната си гама до 2020 година.", казва Нестор Несторов, бранд мениджър на марката Volkswagen леки и лекотоварни автомобили.

"Днес се гордеем, че сме един от малкото производители, които имат модел като Golf, в който ще намерите всички възможни начини на задвижване - бензин, дизел, природен газ, плъг-ин хибрид и чисто електричество. В портфолиото си имаме и по-достъпния градски чисто електрически модел е-up!, и заедно с тези два електрически модела реализирахме редица успешни продажби в Бълагрия на чисто електрически автомобили за 2017 г. Радваме се, че усилията ни да развиваме сегмента на нулевите вредни емисии се увенчават с постепенен успех, особено в контекста на проблемите със замърсяването на градския въздух.", допълва Несторов. "Още от догодина нашата заявка е да променим изцяло облика на мобилността с лансирането на ново моделно семейство Volkswagen I.D., което е разработено на изцяло ново поколение автомобилна платформа, специално създадена за електрически и автономни автомобили с очакван пробег над 500 км и достъпна цена."

ПОВЕЧЕ ЗА Е-GOLF

В новия e-Golf от 2017 моделна година, Volkswagen влага нова литиево-йонна батерия с увеличен капацитет от 24.2 на 35.8 кВч. Батерията се зарежда на 80% за един час на CCS станция, (прав ток DC, 40 кВ). Когато се зарежда нощем или денем на wallbox (променлив ток AC, 7.2 кВ), батерията се зарежда с пълен капацитет до 100% за шест часа. Енергията се превръща в предна тяга по-впечатляващо от всякога. Електрическият мотор произвежда 100 кВ, което е с 15кВ повече от предишната версия на електрическия модел. В същото време максималният въртящ момент на електрическия двигател с увеличен от 270 Nm на 290 Nm.

Ефективност

Съгласно стандартите на New European Driving Cycle (NEDC), комбинираният разход на електричество на e-Golf е 12.7 кВч/100 км с нула въглеродни емисии. В САЩ данните са 116 MPGe (EPA). Ето защо, въпреки увеличената мощност на модела, разходът остава същият като при електрическия предшественик.

Динамика

e-Golf e автомобил с четири врати и нулеви емисии, който спринтира от 0 до 100км/ч вече за 9.6 сек (предшественикът ускоряваше за 10.4сек.), а горната граница на възможната скорост е увеличена с 10 км/ч - на 150км/ч.

Свързаност

Нова функция в e-Golf е Active Info Display, а моделът е първият електрически модел на света, който се предлага с инфотейнмънт система, която се управлява с жестове, а новата "Discover Pro" е включена в серийното оборудване.

e-Golf отново се предлага с онлайн услугите "e-Remote" (дигитален инструмент за дистанционно зареждане на батерията и контрол на климатичната система) и "Guide & Inform" навигационната система. Интерфейсът за смартфон App Connect (който прехвърля всичко от смартфона на дисплея на колата с MirrorLink™/Android, CarPlay™/Apple и  Android Auto™/Google) също е наличен.

Сигурност

Новият e-Golf притежава и всички асистиращи системи на новия Golf като Traffic Jam Assist (полуавтономно шофиране в задръстване до 60км/ч), сензори за пешеходци Front Assist, City Emergency Braking и Emergency Assist (функция за автоматично аварийно спиране).

ПОВЕЧЕ ЗА НЕСТОР НЕСТОРОВ
Нестор Несторов е новият Бранд мениджър на Volkswagen леки автомобили от началото на 2018 г. Той поема новото предизвикателство в допълнение на позицията Бранд мениджър на Volkswagen лекотоварни автомобили, която заема от 2012 г. досега. Започва работа в Порше България през 2008 г. и притежава опит и образование от сърцето на автомобилната индустрия в Германия - Даймлер и Автомобилен технически колеж в Дортмунд.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.